Hamburger'in olimpiyat rekoru

Güncelleme Tarihi:

Hamburgerin olimpiyat rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

18. Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlananların arasında Mc Donald's da yer alıyor. 33 gün boyunca 24 saat hizmet verecek restoranda üç bin sporcuya yirmi bin servis patates kızartması, 15 bin adet Big Mac, 8 bin hamburger, 8 bin Mc Nuggets tavuk parçaları ve 6 bin 500 Double Cheeseburger dağıtılacak.

Mc Donald's'ın tarih boyunca her olimpiyata sponsor olmasının arkasında ilginç bir öykü yatıyor: 14 yaşındaki Janet Lynn Amerika Birleşik Devletleri'ni buz pateninde temsil etmek için Fransa'ya gelir. 1968 Grenoble Olimpiyatları'nda en çok neyi özlediğini soran gazeteciye çekinerek ‘‘hamburger’’ demesi üzerine, Mc Donald's yetkilileri Amerikan Olimpiyat takımına yetecek kadar bir uçak dolusu hamburgeri Fransa'ya yollar. Bugün 44 yaşında olan Janet Lynn, Mc Donald's'ın 1998 Nagano Kış Olimpiyatları basın sözcülüğünü yapıyor. Eski günleri hatırladıkça, ‘‘ben olimpiyat rüyası ile büyüdüm. Başarımı bana bu rüyayı gerçekleştirmekte yardımcı olan herkese borçluyum’’diyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen sporculara ve seyircilere hizmet sunacak olan Mc Donald's'larda hararetli bir hazırlık sürüyor. Olimpiyat programı çerçevesinde, Olimpiyat Köyü içinde, Uluslararası Televizyon Yayınları Merkezinde birer Mc Donald's restoranı hizmet verecek. Halen dünyada 109 ülkede 22 binin üzerinde restoranı bulunuyor. Mc Donald's'ın 1998 Magano Kış Olimpiyatları için seçtiği slogan ise ‘‘Herkes elinden gelenin en iyisini yapsın. (Everyone, do your best)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!