Hamas'tan yatırımcılara teminat

Güncelleme Tarihi:

Hamastan yatırımcılara teminat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 14:37

Filistin'de 10 yıl aradan sonra 25 Ocak'ta yapılan seçimlerin galibi Hamas, zaferin ardından düşüşe geçtiği belirtilen Filistin borsasının yatırımcılarına teminat verdi. Hamas, Filistin borsasının gelişmesi için çalışılacağı bildirdi.

Açıklamada, “Filistin mali piyasalarında perşemden bu yana ciddi bir düşünün saptanmasının ardından, yatırımcılara, Hamas'ın bu piyasayı ulusal ekonomimizin temel direği olarak gördüğü teminatını vermek istiyoruz. Hamas, onbinlerce Filistinli ailenin bu piyasaya yatırım yaptığını biliyor. Hamas'ın ekonomi politikasının, bu piyasayı geliştirmek ve şeffaf mesleki ölçütlere uygun olarak faaliyetlerini artırmak olduğu konusunda onları temin ederiz” denildi.

Öte yandan borsa müdürü Hasan Yasin, mali piyasaların ”istikrarlı” olduğunu ifade ederken, Hamas'ın zaferinin ardından piyalasaların kapanma olasığıyla ilgili spekülasyonları da yalanladı.

Filistin basınındaki haberlere göre de, borsada işlem yapan önemli şirketler, Hamas'ın zaferinin ardından ortaya çıkan endişeleri dağıtmaya çalışarak, Filistin ekonomisinin geleceğine güvendiklerini belirtiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!