Halkbank'ın blok satışına ÖYK onayı

Güncelleme Tarihi:

Halkbankın blok satışına ÖYK onayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 15:38

Halk Bankası'ndaki kamu hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınması ile blok satış yöntemiyle satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararında imzaların tamamlandığı öğrenildi.

ÖYK kararında Halbankın 2008 yılına kadar özelleştirilmesinin de hedeflendiği belirtiliyor. Konuya ilişkin ÖYK kararının kısa süre içinde Resmi Gazetede yayınlanması bekleniyor.

Yaklaşık 15 gün önce Özelleştirme İdaresinden yapılan açıklamada, Halkbank özelleştirilmesine ilişkin, Hazine, Özelleştirme İdaresi ve Halk Bankasının birlikte yürüttüğü çalışmaların tamamlandığı bildirilmişti. Açıklamada, “Bankadaki kamu hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınması ve blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin karar taslağı Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) onayına sunulduğu” kaydedilmişti.

Bu arada, daha önce gerçekleştirilen büyük özelleştirmeler göz önüne alındığında, Eylül ayında ihale ilanına çıkılabilmesi durumunda, Halkbank özelleştirmesinin 2007 yılının ilk çeyreği içinde tamamlanabileceği görülüyor.
Böylesine büyük özelleştirmelerde, ihale ilanından sonra tekliflerin alınmasına kadar geçen sürede gerçekleştirilen, ön yeterlilik, bilgi odası ve alan gezisi gibi süreçler için yaklaşık 2,5-3 ay süre gerekiyor. Tekliflerin alınıp değerlendirilmesi ve kazanan firmanın belirlenmesinin de yaklaşık 1 aylık sürede tamamlandığı göz önüne alındığında, 4 aya yakın bir sürede özelleştirme tamamlanabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!