Halka açık yargılama

Güncelleme Tarihi:

Halka açık yargılama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsrail, daha önce bir kez kapalı kapılar ardında mahkemeye çıkardığı iki Lübnanlı militanı Kudüs Mahkemesi'nde halka açık olarak yargılamaya başlayacak. Bir grup İsrail askeri, iki Lübnanlı militanla mikroçip alışverişinde bulunduktan sonra ortadan kaybolmuşlardı.

Mahkeme, Mustafa Dirani ve Şeyh Abdül Kerim Obeid isimli militanların İsrail için tehdit oluşturup oluşturmadıklarına ve tutukluluk sürelerinin uzalıtılıp uzatılmamasına karar verecek.

Eski bir Hizbullah lideri olan Şeyh Obeid, 1989 yılında Güney Lübnan'daki evinden İsrail komandolarınca kaçırılmıştı. Eski bir Emel Örgütü lideri olan Dirani ise 1994 yılında polis tarafından yakalanmıştı.

İsrail Hükümeti tarafından yakalanmalarından bu yana Lübnan'da kaybolan İsrail askerlerinin araştırılmalarında kulanılan Obeid ve Dirani'den özellikle pilot Ron Arad'ın aranmasında faydalanıldığı kaydedildi. İsrailli pilot Arad, 1986 yılında Lübnan'da kaybolmuştu.

Polis, İsrail'de tutuklu 13 Lübnanlı militanın daha olduğunu ve bu kişilerin akıbetinin ne olacağının henüz bilinmediğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!