Halk Sağlığı Kurumu Başkanı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Halk Sağlığı Kurumu Başkanı istifa etti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 11:15

Sağlık Bakanlığı'nda çok önemli bir ayrılık yaşandı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr. Mustafa Aksoy görevinden ayrıldı. Aksoy, görevden alınmasının T.C tartışmalarıyla ilgisi olduğu iddialarına, "Mesleğime dönmek için ayrıldım. Ama sayın bakan bununla ilişkilendirmek isterse de kendi tasarrufudur" dedi.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr
 
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, bir süredir taşra teşkilatında tabelalardan 'T.C' ibaresinin kaldırılması yazısıyla gündeme gelmişti. Bu tartışmalar bitmeden şimdi de Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr. Mustafa Aksoy'un Sağlık Bakanı tarafından görevden alındığı iddiası ortaya çıktı. Bu iddialar üzerine aradığımız Başkan Aksoy, "Birkaç gün önce Sayın Bakana mesleğime dönmek istediğimi söyledim. Kendisi de kabul etti" dedi.

T.C Ä°LE Ä°LGÄ°SÄ° VAR MI?

Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti yazısından kimsenin rahatsız olamayacağını, bu tasarrufun da kendisine deÄŸil bakanlığa ait olduÄŸunu vurgularken, "SaÄŸlık Bakanlığı'nın ambleminde ay yıldızlı bayrak var. Bu tamamen yurtiçine iliÅŸkin bir tasarruf. Yoksa yurtdışı tüm yazışmalarda ve birimlerde Turkish Republic ibaresi yer alıyor" dedi.Â

Aksoy, görevden alınmasının T.C tartışmalarıyla ilgisi olduğu iddialarına ise, "Size talebimin olduğunu söyledim. Ama sayın bakan bununla ilişkilendirmek isterse de kendi tasarrufudur" dedi.

Haberin Devamı

"BEN BÄ°R DEVLET MEMURUYUM"
 
Halk Sağlığı Kurumu'nun kurucu başkanı olduğunu ve 14 aydır bu görevde bulunduğunu belirten Aksoy, "Ben bir devlet memuruyum. Türkiye Cumhuriyeti yazısını kaldırma ya da koyma yetkimiz olamaz. O bakanlığın bir tasarrufuydu, ben de valiliklere bir arz yazısı yazarak, yeni tabelaların nasıl olacağına dair bilgi sundum" diye konuştu.

"Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti, bakan Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı, bakanlık da Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlığı. Logosunda ay yıldızlı Türk bayrağı var. Buna baktığımızda yüreğimiz kabarıyor, şahlanıyoruz. Kimse bunu farklı yorumlamasın. Amblemde bulunmaması saygısızlık olarak yorumlanamaz. Danıştay'ın başında T.C yazmıyor diye Türkiye Cumhuriyeti'nin Danıştay'ı değil mi? O nedenle varlığına ya da yokluğuna farklı anlam yüklememek lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aksoy, Halk Sağlığı Kurumu'nun yeni levhalarına ilişkin belirlemenin 14 Mart 2012 tarihinde yapıldığını; kendisinin valiliklere değişiklik yazısını bildirmesinin ise Ekim 2012 olduğunu belirtirken, "Bu konunun o zaman değil de şimdi konuşulması farklı nedenlere dayanıyor. Ama ben bunlara girmek istemiyorum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!