Halit Dumankaya tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Halit Dumankaya tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 21:29

Himmet Operasyonu’nda gözaltına alınan eski milletvekili Dumankaya Murahhas Üyesi Halit Dumankaya tutuklandı. Çoçukları Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya ise serbest bırakıldı. Savcılık bu karara itiraz etti. Halit Dumankaya ise, “Bu yaşta sayın hâkim beyin söylediği şeylerle suçlanmak da gerçekten bizi çok büyük rahatsız etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

HİMMET Operasyonu’nda “FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” iddiasıyla gözaltına alınan eski milletvekili, Dumankaya şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya (76) tutuklandı. Dumankaya ailesinden Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya ise serbest bırakıldı.

Dumankaya ile 6 kişi daha tutuklanırken, 42 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklanmış oldu. Ancak soruşturmayı yürüten savcılık serbest bırakılan 42 kişinin kaçma şüphelerinin var olduğunu belirterek serbest bırakılmalarına itiraz etti. Ve yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği talebi değerlendirecek. Öte yandan Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Firari şüpheliler arasında, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Değer Dumankaya’nın da bulunduğu öğrenildi.Halit Dumankaya, Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş’ın ‘suçtan kaynaklı mal varlığını aklama’ ve ‘Terör örgütüne finansman sağlama’ suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri, ilgili hesaplara giren çekler üzerine yazılı kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması, bir kısım çeklerin iş yapılan kişilere karşılık yapılan ödemelerden bir kısmının bu şahısların beyanları doğrultusunda rızaları olmaksızın bağış veya yardım adı altında ciro ettirilip alıkonulması ve bu çeklerin FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak için açılmış hesaplara ciro edilerek girilmesi gibi suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandılar.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK

Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ’ın da “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediğini gösterir hesap hareketleri bulunması, terör örgütünün yöneticisi Maltepe imamı olarak adlandırılan M.K. ile telefon görüşmelerinin bulunması gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandılar. Nöbetçi hâkimlikte ifade veren 76 yaşındaki Halit Dumankaya 10 yaşından beri çalıştığını belirterek, “Benim şirketime herhangi biri gelirse, boş çevirmeyiz. Yoğun çalışma içinde hayatım geçtiği için 3-4 senedir işe günde ya 1 saat geliyorum ya gelmiyorum. Ülkemize en ufak bir zarar verecek hiçbir kuruma, kişiye ne yardımda bulunuruz ne de koruruz” dedi. Bir dönem milletvekilliği yaptığını belirten Dumankaya, “Vatan, milletin üzerinde hiçbir şey yoktur. Bu yaşta sayın hâkim beyin söylediği şeylerle suçlanmak da gerçekten bizi çok büyük rahatsız etmiştir. TBMM tutanakları incelenirse gece gündüz demeden milletvekili olarak değil, hamal olarak çalıştım. Bu milletin refahı için” diye ifade verdi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIN HİÇBİR SUÇU YOK

MALİYE müfettişlerince şirketin denetlendiğini söyleyen Halit Dumankaya, “Çocuklarımızın yönettiği şirketimiz, Türkiye’nin 500 firmasının ortalarındadır ve inşaat şirketleri içerisinde ilk 3 sıradadır. Ticaret odasının yaptırdığı kariyer değerlendirmesinde de Türkiye’de en güvenilir şirketlerin başındadır. 4 senedir her gün maliye müfettişi şirketimizde oturup denetimlerini yapmaktadır. Bu durum beni çok üzüyor ve kahrediyor. Benim ve çocuklarımın hiçbir suçu yoktur” diye konuştuğu kaydedildi.

BURS VERDİKLERİMİ TANIMAM

Dumankaya, burs verdiği insanları tanımadığını belirterek, savunmasını “Kendi maaşımdan Türkiye’de bir çok insana burs veririm. Bize yazdıkları mektupları değerlendirerek, ‘Bu fakirdir buna burs verelim’ diye. Burs verdiğim insanların yüzde 90’ını tanımıyorum. Ama o kişi hangi örgüttendir, hangi cemaatendir ve hangi kişidendir, ailesi terörist midir, bunun incelemesini bizim yapma imkanımız yok. Suçsuzum, beraatımı istiyorum. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum” diye tamamladı.

Haberin Devamı

‘EN KISA SÜREDE ARAMIZA DÖNER’

Dumankaya İnşaat tarafından dün yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18 Nisan 2016 Pazartesi günü Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmeleriyle başlayan sürecin devamında, Yönetim Kurulu Üyelerimiz serbest bırakılmışlardır. Yönetim Kurulumuzun Murahhas Üyesi Sayın Halit Dumankaya ile ilgili mahkeme süreci devam etmektedir. Dumankaya İnşaat, bugüne kadar gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal faaliyetlerinde, Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğüne karşı yüksek bir hassasiyet içerisinde tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiştir. İdari otoritenin meşru gördüğü kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı yardımlar ile ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer üretmeye devam edecektir. Şirketimizin kurucusu, hayırsever kişiliği ile tanınan, Halit Dumankaya’nın en kısa sürede aramıza döneceğine inancımız tamdır. Devletin gücüne, siyasi otoriteye ve adalete olan güvenimiz, inancımız eksiksiz devam etmektedir. Yargı sürecinin en kısa sürede sonuçlanacağına inanıyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!