Halis Ağa Lice'deki okulu yarım bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Halis Ağa Licedeki okulu yarım bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 01:51

Toprak Holding tarafından Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde sağlık, eğitim ve sosyal amaçlı olarak kurulması düşünülen tesislerin yapımı, ekonomik kriz nedeniyle tamamen durdu.

2 yıl önce yine Toprak Holding önderliğinde ilçede kurulan ve yaklaşık 12 milyon dolara mal olan mermer fabrikasının ardından yine Toprak gurubu tarafından yapımına başlanan yem ve yağ fabrikalarının yapımı ise sürüyor.

Holding Başkanı Halis Toprak'ın doğup büyüdüğü yer olan Lice İlçesi'nde geçen yıl yapımına başlanan ve içerisinde hastane, 2 okul, halk eğitim merkezi, 36 daireli lojman, huzurevi, spor alanları ve kimsesiz çocuklar yurdunun yapımı yaşanan kriz ile yarıda kaldı.

Diyarbakır İl Özel İdare Müdürlüğü ile Hazine'ye ait olan arazi üzerine kurulan tesislerin inşaatında kısa zamanda yüzde 60‘lık gerçekleştirilme sağlanmasına rağmen, bu yıl içerisinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor duruma düşen holding inşaatların yapımını durdurduğunu açıkladı.

Toprak Holding yetkilileri, A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, toplam 620 öğrenci kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 50, Halk Eğitim Merkezi‘nde yüzde 70 ve diğer tesislerde yüzde 60 oranındaolduğunu ifade ederek, ekonomik kriz nedeniyle inşaatların yapımının durduğunu söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!