Halıcılardan Çin çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Halıcılardan Çin çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:21

GAHİB Başkanı Kaplan: "Çin pazarında etkin olmamız için ‘Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı’nı önemsiyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, "Çin pazarında etkin olmamız için 'Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı’nı önemsiyoruz" dedi.

Gaziantepli halıcılar, 21-23 Mart'ta Çin’de düzenlenecek "Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı"na katılmak için hazırlık yapıyor.

"Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik" adlı Ur-Ge projesi kapsamında 20’den fazla firma ve yaklaşık 30 kişilik heyet Çin’e gidecek.
GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Kaplan, AA muhabirine, dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Çin’in aynı zamanda önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Çin’in en büyük şehri Şanghay’da gerçekleştirilecek fuarın sektörün hedef belirlemesi için de önemli olduğuna dikkati çeken Kaplan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Çin pazarında etkin olmamız için ‘Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı’nı önemsiyoruz. Fuar, Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olarak öne çıkıyor. Shanghai New International Exhibition Centre’da 140 bin metrekarelik alanda kurulan fuara, 2015 yılında 38 ülkeden bin 275, 2016’da 40 ülkeden bin 303 firma ürün sergiledi. Fuarda halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergilenecek. Ayrıca resmi rakamlara göre, fuarda 2015 yılında 46 bin 115, 2016’da da 50 bin 398 profesyonel ziyaretçi kaydı alındı. Fuarda açılacak stantlarda yeni ürünlerin tanıtımını yapacağız. Bu nedenle fuar bizim için çok önemli."

"ÜRETİMDE VE İHRACATTA LİDERİZ"

Kaplan, 2016 yılında Gaziantep’ten 1 milyar 304 milyon 601 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.
Bu senenin ilk iki ayında da 205 milyon 78 bin dolarlık halı ihracatına imza atıldığını belirten Kaplan, "Halı üretiminde de ihracatında da lideriz. Bu fuarlarla hem üretimi hem de ihracatı artırmak istiyoruz. Sektör temsilcilerimiz üretimde yeniliğe ve araştırmaya çok önem veriyor. Bu da ihracatımıza artı değer katıyor. Makine halısında liderliğimizi sürdürmemiz için bu fuarları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!