Halı saha fiyatına kiralık

Güncelleme Tarihi:

Halı saha fiyatına kiralık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 11:40

Ulaşım sorunlarıyla tartışma yaratan Atatürk Olimpiyat Stadı, Dubailerin antrenman sahası oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin tek antrenman için 6500 lira ödediği stadı 2 ay kullanacak olan Dubailler antrenman başına sadece 200 lira ödeyecek.

Referans Gazetesi'nden Kenan Başaran'ın haberine göre, 125 milyon dolara malolan Atatürk Olimpiyat Stadı, Dubaililerin antrenman sahası oldu. Saat başına 200 lira ödeyen Dubaileler her gün yaklaşık 2 saat antrenman yapıyor. Yapıldığı günden bu yana tartışmalara neden olan Atatürk Olimpiyat Stadı, ulaşım sorunları giderilemediği için futbol maçları için bir türlü cazip hale gelemedi ancak stat sessiz sedasız bir takım faaliyetlere evsahipliği yapmayı sürdürüyor.

2005'te tarihe geçen Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finaline evsahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı, halihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un (İBB) maçlarına evsahipliği yapıyor. İBB, her maç için 10 bin lira ödüyor. Statta ayrıca atletizm yarışları, konserler ve çeşitli spor kulüplerinin antrenmanları yapılıyor.

Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürüten Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Hazırlık ve Düzenleme Kurulu tarafından yönetilen stat, bugünlerde Dubai Milli Takımı'nı ağırlıyor.

Geçen sene de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 12 antrenman yapan Dubai Milli Takımı, bu yıl ise yaklaşık 2 ay Atatürk Olimpiyat Stadı'nda antrenman yapacak.
 
2 ay için 24 bin lira

26 Temmuz-22 Eylül tarihleri arasında hemen hemen her gün bir antrenmana çıkacak olan Dubai Milli Takımı bunun yaklaşık 24 bin lira ödeyecek. Fenerbahçe de, pazar akşamı Süper Kupa'yı kaldırdığı statta bir gece antrenmanı yapmak için 6500 lira ödedi. Geçen ışıklandırma sistemi de açıldığı için anternamn ödemesi daha da artıyor. Buna karşı Dubaililerin daha düşük ödeme yapmasında milli takım olmasının da etkisi var.

Efes Pilsen Basketbol Takımı da 4 Ağustos-30 Eylül arasında atletizm pistini kullanmak için izin aldı. Ancak atletizm pisti için spor kulüplerinden herhangi bir ücret talep edilmiyor. 125 milyon dolara mal olan 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yıllık gideri 2 milyon lirayı buluyor. Stadı idare eden kurulun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinde kanunen aldığı bir pay var ve bugüne kadar biriken yaklaşık 70 milyon lirası var. Fakat belediye, bir çok spor tesisi yaptığı için ödemesi gereken paranın buralara sayılması gerektiğini söylüyor. Belediye ayrıca, 2005'teki Şampiyonlar Ligi finali için yaptığı ulaşım ve çevre düzenlemeleri harcamalarının da bu alacaktan mahsuplaşılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

Maç, antrenman gelirleri dışında stadın bir diğer gelir kalemi de statta çekilen reklamlar.

Stadyumda bir saatlik çekim saatinin bedeli bin lira. Stadın otopark alanında yer kiralayan GUSEM İleri Sürüş Teknikleri Kursu ve Driftacademy İstanbul aylık 700 lira kira ödüyor. Stadın otoparklarını ise İspark işletiyor.
  
Madonna'ya saati 1 milyon lira

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın gözü Madonna'da. Eylül ayında Türkiye'ye gelmesi beklenen ünlü pop starı Madonna, konserine evsahipliği yapması muhtemel stadın 1 saatlik kazancı 1 milyon lira olacak. Genelde gelirleri giderlerini karşılamayan stat, şayet Madonna'yı kendi sahasında ağırlayabilirse bu yıl kâra geçebilir.
 
Cimbom 1.3 milyon doları depoda yatıyor

Haberin Devamı

2003/04 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kullanan Galatasaray, stattaki rüzgar sorununu engellemek için 1 milyon dolar harcayarak Fransız Bio Structures firmasından rüzgar paneli almıştı. 13 adet direk için de yerli firmaya 350 bin lira ödeyen sarı/kırmızılıların bu yatırım heba oldu. Paneller rüzgar nedeniyle zarar görünce tekrar yerlerinden sökülmüştü. Kulüp, bu yüzden Fransız firmasıyla mahkemelik olmuştu. Galatasaray'ın 1 milyon 350 bin lira harcadığı paneller bugün stat tribünlerinin altında öylece yatıyor.
  
İstanbullular için en uzak deplasman

"Olimpiyat Stadı'ndaki 100 bin kişi 20 dakikada metro ile şehre aktarılacak…" bu sözler Şubat 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a ait. Pazar akşamı oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe Süper Kupa finaline 100 bin değil sadece 25 bin kişi gitti ancak onların şehrin merkezine ulaşması saatler sürdü.

Haberin Devamı

125 milyon dolara mal edilen 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı, 5 yıldır süren metro çalışmaları tamamlanmadığı için İstanbullu futbolseverler için en uzak "deplasman" konumunu koruyor. Otogar-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir Olimpiyat Hattı metro inşaatı nedeniyle stada giden 2 yol geliş ve gidiş istikametleri kapalı. Bu yüzden maça gitmek tam bir eziyet. 2008 sonunda tamamlanacağı açıklanan metro çalışmaları bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor.
 
28 reklam filmi çekildi

1 saatlik reklam çekimine bin liranın alındığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bugüne kadar aralarında Cola Turka, Milan Kulübü tanıtım filmi, Arçelik, Avea, Ford, Fiat Albea, Ülker'in de bulunduğu toplam 28 reklamı filmi çekildi.

Haberin Devamı

Statta ilk reklam filmi 30 Nisan 2004'te Cola Turka tarafından, son reklam ise 10 Ekim 2008'de Avea tarafından çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!