Hacker’lara ‘güvenlik’ daveti geldi

Güncelleme Tarihi:

Hacker’lara ‘güvenlik’ daveti geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:00

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları hacker’lara yarışmalar düzenlenleyerek yakın ilişki kurma yolunda ilerlerken, Türkiye’de de güvenlik sektörü hacker’larla bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

10-11 Ekim’de yapılacak İstanbul Siber Güvenlik ve Kamu Güvenliği Zirvesi’ne, Türkiye ve bölge ülkelerinden üst düzey bürokratlar ve resmi yetkililer, kamu ve özel sektör yöneticilerinin yanı sıra hacker’larda davet edildi.

TEKNOLOJİ devleri, Apple, Facebook ve Google zaman zaman kendi sistemlerindeki açıkları bulan bazı hackerları işe alırken aynı zamanda hackerlar için yarışmalarda da düzenliyorlar. Türkiye’de yapılacak İstanbul Siber Güvenlik ve Kamu
Güvenliği Zirvesi’de hackerları davet ederek bir ilke imza attı. Hackerler konferansta hem devlet yetkilileri hem de güvenlik sektörünün temsilcileriyle bir araya gelecek.

GÜVENLİK İÇİN ZİRVE

10-11 Ekim’de düzenlenecek İstanbul Siber Güvenlik ve Kamu Güvenliği Zirvesi’nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanacak Kamu Güvenliği Acil Haberleşme Projesi protokolü ile siber güvenlik çalışmalarında kurumsal işbirliğinde önemli bir adım atılmış olacak. Dünyaca ünlü hackerlar, güvenlik uzmanları, sosyal medya analistleri, güvenlik çözümleri sunan yüzden fazla firma, Türkiye ve bölge ülkelerinden üst düzey bürokratlar ve resmi yetkililer, kamu ve özel sektör yöneticileri, zirvesi kapsamında İstanbul’da bir araya gelecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımları ile Conrad Hotel - Istanbul’da gerçekleştirilecek zirvede, iki bakanlık arasında Kamu Güvenliği Acil Haberleşme Projesi Protokolü İmza Töreni gerçekleştirilecek.
Siber güvenlik konularının her yönüyle masaya yatırılacağı İstanbul Siber Güvenlik ve Kamu Güvenliği Zirvesi’ne, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, BTK, EPDK, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, BDDK, AFAD, SGK gibi kamu kurumları ve TİB, İGK gibi bağlı kurumlar da katılacak.

KAMU GÜVENLİĞİ TARTIŞILACAK

Zirve, Türkiye’den ve bölge ülkelerinden ICT ve Savunma & Güvenlik sektörlerinin tüm bileşenlerini bir araya getiriyor. Bakanlıklar, regülatör kurumlardan yetkililer, kamu ve özel sektörden firma temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, emniyet birimleri, hukuk insanları, gazeteciler, yazarlar, ve hackerlar konferansta aynı çatı altında buluşacak. Siber güvenlik ve kamu güvenliği başlıkları altındaki tüm konu ve sorunlar, Zirve’de uluslararası bir iletişim platformunda masaya yatırılırken aynı zamanda hem yurtiçinde hem de uluslararası düzeyde ticari ilişkiler kurmak isteyen firma temsilcileri de yeni iş birliği olanaklarından faydalanabilecek.

Haberin Devamı

Özel dosya: Sosyal medya

Haberin Devamı

ZİRVE kapsamında özel dosya olarak belirlenen “sosyal medya” konusunda bir konferans düzenlenecek. Konferansta , Arap Baharı, dünyanın farklı yerlerindeki toplumsal olaylar, ifade özgürlüğü, iletişim özgürlüğü, bilgi güvenliği, kişisel bilgilerin korunması gibi konularda siber güvenlik uygulamalarını ve kamu tarafından alınması gereken önlemleri tartışılacak. İlgili bakanlıklar, resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, hukuk insanları sosyal medya mecralarını kullanımı, bu bağlamda ortaya çıkabilecek güvenlik ihlalleri, bilgi hırsızlığı, siber tehditler ve sosyal medyanın toplumsal olaylardaki rolünü inceleyerek bir rol haritası üzerinde çalışacak. Zirvede ayrıca USOM tarafından bir siber saldırı sunumu gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!