‘Hack’lere karşı siber tim geliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Hack’lere karşı siber tim geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 00:00

Kamu kurumlarının bilgi sistemlerini çökertmeye yönelik siber saldırıların önlenmesi için siber tim oluşturuluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, savunma merkezi kurmak için protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “TÜBİTAK ve savunma sanayisinde, çok yetenekli gençlerimiz var. Birbirlerinin yazdıkları savunma yazılımlarını çökertmeye çalışıyorlar, böylece en iyisini bulup geliştirecekler” dedi.

Kurumlar sabote ediliyor

Bakan Ergün, son dönemde kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine karşı saldırılarının önüne geçmek ve gerekli tedbirleri almak üzere Siber Güvenlik Merkezi oluşturulacağını açıkladı. Ergün, şunları söyledi: “İletişimin güvenliğiyle ilgili kurumlar, ağırlıklı olarak Ulaştırma Bakanlığımızda. TÜBİTAK’la protokol çalışması yapıldı. Bir merkez oluşturuluyor ve kurumların siber saldırılara karşı güvenliğinin sağlanması için bu birim çalışıyor. Bütün kurumların veri ve hizmet güvenliğinin sağlanması lazım. Ne yazık ki kurumlar sabote edilebiliyor. Dünyada çok enteresan güvenlik açıkları meydana gelebiliyor.”

Haberin Devamı

Siber gençler yarışıyor

Bakan Ergün, şöyle devam etti: “TÜBİTAK’ta yetişmiş genç arkadaşlarımız var bu konuda çalışan. Savunma sanayisinde de öyle. Savunma sistemi üzerine çalışıyorlar ve bazen birbiriyle çatışıyorlar. Çünkü birinin bulduğu bir saldırı sistemini öbürü bertaraf etmeye çalışıyor. Savunma sistemi deliniyor mu test ediyorlar. Sadece savunmaya çalışsanız, kimin nereden saldıracağını bilemezsiniz. Sadece saldırıya çalışsanız sizi kimin nasıl önleyeceğini bilemezsiniz. Bunlar, kamu kurumlarına ve devlete karşı siber saldırıları önlemek için önemli bir çalışma.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!