Hacı Ali Demirel de yüzsüz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hacı Ali Demirel de yüzsüz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyar liranın üzerinde vergi borcu olan ve kamuoyunda ‘‘Vergi Yüzsüzü’’ olarak tanımlanan kişi ve kuruluşların listesi açıklandı. Listelerin ilk sıralarında genellikle TCDD ve belediyeler yer aldı. Kamu kuruluşları ve belediyeler, vergi borcu listelerinde yine en üst sıralarda yer aldı. TCDD, Ankara'da 5.4 trilyon lira, İzmir'de 4.2 trilyon lira, Sivas ve Adana'da 3.1 milyar liralık vergi borcu ile ilk sırada yeraldı. Ankara'da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel de yüzsüzler listesine girdi. Ankara'daki vergi yüzsüzleri içinde ilk sıraları TCDD, Orman Genel Müdürlüğü gibi kamu kuruluşları ile Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Sincan belediyeleri aldı. İlan edilen ilk 50 yüzsüz arasında, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'in sahibi bulunduğu Yükseliş Koleji 8 ve 35'inci sıralarda iki kez yeraldı. Demirel'in toplam vergi borcu 404 milyar 604 milyon lira olarak açıklandı.

İSDEMİR REKORTMEN

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) 12 trilyon 670 milyar 511 milyon 233 bin lira ile ilk sırayı aldı. İskenderun Akdeniz, Sahil ve Asım Gündüz Vergi Daireleri'nde asılan borçlular listesinde ilk sırayı 12 trilyon 679 milyar 511 milyon 233 bin lira ile İSDEMİR alırken, ikinciliği 670 milyar 262 milyon 42 bin lira ile TCDD Liman İşletme Müdürlüğü aldı.

Yıllardır İstanbul'da açıklanan vergi borcu listelerinde birinciliği kimseye kaptırmayan Tekel'in adı bu yılki listelerde yoktu. Bu yıl da İstanbul'da vergi borcu en fazla olan mükellef olduğu tahmin edilen Tekel'in bağlı olduğu Nurosmaniye Vergi Dairesi, astığı listede Tekel'in borcunu açıklamadı. Tekel'in bu yıl da önemli miktarda vergi borcu bulunduğunu söyleyen vergi dairesi yetkilileri, ‘‘Ancak Tekel ile ilgili vergi borcu açıklamasını biz değil, Bakanlık yapacak’’ açıklamasını yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!