Güven yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Güven yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 22:19

İletişim operatörü Vodafone, yeni yatırım kararı aldı. Yaklaşık 6 ay önce göreve başlayan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “2017-18 mali yılında Türkiye’ye 1 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacağız. Türkiye’ye inanıyoruz ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl elde ettiği gelirler açısından dikkat çeken iletişim operatörü Vodafone, önümüzdeki dönemde yatırımlarına devam edecek. Dün basın mensuplarıyla buluşan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şirketin 2017-18 mali yılında Türkiye’ye 1 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacağını açıkladı. Deegan’ın açıkladığı bu rakamla, Vodafone’un 2006’dan bu yana Türkiye’ye yaptığı toplam yatırım 20 milyar TL’yi aşacak.

24.1 MİLYAR TL VERGİ ÖDEDİ

Yaklaşık 6 ay önce göreve başlayan Deegan, “Türkiye pek çok fırsatların olduğu bir pazar. Türkiye’ye inanıyoruz ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Aldığımız yatırım kararı Türkiye’ye güvenimizin bir kanıtı” dedi. Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak bulunduklarını söyleyen Deegan, “Aynı zamanda müşterilerimiz adına yaptığımız vergi ödemeleriyle de Türkiye’nin refahına katkıda bulunuyoruz. Son 9 yılda Türk hükümetine 24.1 milyar TL’yi aşkın vergi ödedik. Gelecek planlarımız arasında yakınsamaya daha hızlı geçiş; satış kanalları ve işgücünde dijitalleşme; VoWiFi, VOLTE, zaman tabanlı veri yükleme gibi yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek var. Türkiye’ye inanıyoruz ve Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Deegan, şunları anlattı: “Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettik ve kırsal alanların dijitalleştirilmesi için 3 yılda yaklaşık 1.6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Türkiye’nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık. 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk. ASELSAN’ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G’de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık. Tüm bunları Türkiye’nin dijitalleşme alanında bölgesinde lider bir ülke olması vizyonuyla yerli üretimi desteklemek için hayata geçirdik.”

‘SOSYAL YATIRIMLAR YAPIYORUZ’

Ayrıca Deegan, sosyal alanda da yatırımlarına devam ettiklerine değinerek, “Beşiktaş ile olan işbirliğimiz kapsamında forma göğüs sponsorluğumuzu 10 milyon dolar bedelle 2 yıl daha uzattık. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizde yeni bir sayfa açtık. Türkiye’deki 15 milyon ev kadınını dijitalleştirmek üzere yola çıktık. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projemizde ikinci döneme girdik. Kariyerine ara vermiş kadın çalışanları yeniden orta ve üst düzey pozisyonlarda istihdam etmek üzere dünyanın en büyük işe alım programı ‘ReConnect’i başlattık” dedi.

Haberin Devamı

‘UZUN YILLAR BURADAYIZ’

DEEGAN, Vodafone Türkiye’nin finansal ve operasyonel performansındaki artışa dikkat çekerek, “Servis gelirlerimiz yüzde 15 arttı. Halihazırda 500 bin sabit internet müşterimiz ve 8 milyonu aşkın 4.5G müşterimiz var. Türkiye’de en önemli olgunun ‘güven’ olduğunu biliyoruz ve Türkiye’ye güveniyoruz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak buradayız ve daha uzun yıllar burada olacağız” diye konuştu.

144 ÇALIŞANI TRANSFER OLDU

ÜÇ bin 300’den fazla çalışanı ve ekosistemindeki yaklaşık 50 bin kişi ile büyük bir aile olduğunu belirten Deegan, şöyle devam etti: “Vodafone Türkiye olarak, aynı zamanda uluslararası düzeyde de bir insan kaynakları başarısının sahibiyiz. Diğer Vodafone ülkelerine 78 çalışan ihraç ettik. Türkiye’de ise Vodafone Global’den gelen 144 çalışanımız var. En iyilerin çalıştığı bir işyeri olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, esnek çalışma uygulaması başlattık. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!