Güven Partisi'nin kasası 'tam takır' çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 11:48

Anayasa Mahkemesi (AYM), adı, polisin yaptığı kumar baskınları ile gündemden düşmeyen Güven Partisi için savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Güven Partisi için hazırlanan raporda, tek kuruş gelir ve giderinin olmadığı belirlendi. AYM kararında ‘Bu partinin en azından su, telefon, kırtasiye gibi giderlerinin olması gerekir’ denildi. AYM, Güven Partisi dışında, aralarında ÖDP'nin de olduğu 5 parti için de, aynı gerekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Haberin Devamı

Güven Özen’in Mart 2012’de kurduğu ve kendi adını da taşıyan “Güven Partisi” Adana polisinin baskınları ile gündeme geliyor. İddiaya göre partinin genel merkez binası olarak görünen yerde kumar oynatılıyor.

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı

Güven Partisi’nin mali denetimini yapan Anayasa Mahkemesi, kararını Raportör Sadettin Ceyhan’ın heyete sunduğu inceleme raporu sonrası aldı.

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı
GÜVEN PARTİSİ: 46, MİLLİYETÇİ İRADE YÜKSELİŞ PARTİSİ: 1

Partinin genel başkanı Güven Özen AYM Başkanlığı’na 30 Nisan 2014’te, partisinin 2013 yılına ait genel merkez ve il örgütlerinin herhangi bir gelir ve giderinin olmadığını ifade etti.

AYM’nin Güven Partisi ile ilgili aldığı kararda “Parti Genel Merkezi ve il örgütleri faaliyette olduğuna göre, bu teşkilatlara ait en azından yönetim giderlerinin (kira, su, elektrik, telefon, kırtasiye vb.) olması gerekir. Yönetim giderlerinin hesapta görülmemesi kayıt dışı gelir ve gider oluşturulmuş olduğunu göstermektedir” denildi.

Haberin Devamı

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı

Güven Partisi'ne toplam 46 kez 'kumar baskını' yapıldı.

AYM kararının devamında, gelir ve giderinin beyan edilmemesi, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik olarak yorumlandı. Kararda, Güven Partisi için yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Karar oy birliği ile alındı.

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı

Partinin üye sayısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sitesinde "0" olarak görünüyor.

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı
ADANA’DA GÜVEN PARTİSİ’NE 46’NCI KUMAR BASKINI

5 PARTİ İÇİN DAHA…
AYM’nin, bugünkü Resmi Gazete’de yer alan kararları arasında, Güven Partisi dışında bir dizi parti için daha benzer kararların alındığı anlaşıldı. Mali denetimleri yapılan ve 'şeffaf' olmadıkları gerekçesi ile haklarında suç duyurusunda bulunulması kararı veriler diğer siyasi partiler ise şunlar: Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Ayyıldız Partisi, Gönül Birliği Yeşiller Partisi, Büyük Anadolu Diriliş Hareketi Partisi.

Haberin Devamı

Güven Partisinin kasası tam takır çıktı
KUMARBAZLAR PARTİ DEĞİŞTİRDİ


dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!