Gürtin ayrıldı Türkbank satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Gürtin ayrıldı Türkbank satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkbank Genel Müdürü Mustafa Gürtin, görevinden istifa etti. Gürtin'in istifası, bankanın Türk Petrol Holding'e satışının kesinleştiği biçiminde yorumlandı.

Türk Ticaret Bankası Genel Müdürü Mustafa Gürtin, dün görevinden istifa etti. Gürtin, bir açıklama yapmazken, istifaya ‘‘Bankanın sahipliği konusunda oluşan belirsizlik giderilemediği için iş yapma olanağının ortadan kalkmasının’’ neden olduğu belirtiliyor.

Zor duruma düştüğü için Türk Ticaret Bankası'na Merkez Bankası bünyesindeki Mevduat Sigorta Fonu tarafından el konulmasıyla birlikte Genel Müdürlük görevine getirilen Gürtin'in istifası, bankacılar tarafından ‘‘Türk Ticaret Bankası'nın bir süredir pazarlıkların yürüdüğü Türk Petrol Holding'in patronu Aydın Bolak'a satışının kesinleştiği’’ biçiminde yorumlandı.

Türk Petrol Holding'in Türk Ticaret Bankası'nın bir süredir satın almak istediğini ve bu amaçla, hâlâ Bankanın yüzde 85 hissesine sahip gözüken Bankanın Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile görüşmeler yürüttüğünü hatırlatan yetkililer, ‘‘Pazarlıkların son aşamaya geldiğini ve Vakıf hisselerinin devri için yapılacak anlaşmanın imzasında son aşamaya gelindiğini duyuyorduk. Mustafa Gürtin'in istifası, bu duyumları doğruluyor’’ dediler.

DÜZE ÇIKARACAKTI

Mevduat Sigorta Fonu tarafından Türk Ticaret Bankası'na zor duruma düştüğü için el konulmuş ve Gürtin ‘‘bankanın durumunu düzeltip yeniden satışa hazır hale getirmek’’ için bu göreve getirilmişti.

Ancak daha sonra Bankanın yüzde 85 hissesine sahip olan bankanın Emekli ve Yardım sandığı Vakfı, dava açmış ve işlemi durdurmuştu. Bunun üzerine geçtiğimiz ay sonunda sermaye artırımı işleminin yerine getirilmesi istenmişti. Ancak bu sermaye artırımı yerine getirilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!