Gürmen, gömlek ve mont üretimine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Gürmen, gömlek ve mont üretimine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ramsey ve KİP markalarının üreticisi Gürmen Grubu, ceket ve pantolonun yanında artık gömlek, mont, palto ve pardesü de üretecek. Gürmen Yönetim Kurulu üyesi Hasan Doğan, takım elbise üretiminin ve ihracatının diğer konfeksiyon ürünlerine göre ömrünün daha uzun olacağını savunarak ilk aşamada üretim kapasitesini artıracaklarını söyledi. Gürmen, 1.5 milyon marklık (117 milyar lira) ek yatırımla ilk aşamada günlük ek 500 ceket üretim kapasitesi sağlayacak.

Hasan Doğan, Kastomunu ve Karabük'de üretim yaptıklarını hatırlatarak kapasite artırımının Kastomunu'daki fabrikada gerçekleştirildiğini söyledi. Doğan şöyle konuştu:

‘‘Makine yatırımımız tamamlanmak üzere. Müşterilerimizden gömlek ve mont gibi erkek üst giyim talebi de geliyor. Biz takım elbise üretiminde uzmanlaştık. Ancak gelen talep üzerine ilk önce gömlek üretimine ardından da mont ve pardesü üretimine gireceğiz. Çünkü erkek üst giyimi bir bütün. Fakat hepsi için iyi yatırım yapmak ve üreteceğiniz gömlekte de takım elbisedeki kalitenizi korumanız gerekiyor.’’

Gürmen'in kurucusu Remzi Gür, Ramsey markasının temellerini 1974'de İngiltere'de attı. İngiltere'de ürettiği Ramsey markasının tescilini alan Remzi Gür, yatırımını Merter'e taşıdı. Hem Türkiye'de hem de İngiltere'de Ramsey markasının tescil sahibi olan Gürmen 1987 yılında da Anadolu'ya yatırım yapmayı tercih etti. Anadolu'ya ilk yatırımını Kastamonu'ya yapan Gürmen'in buradaki fabrikası 1993'den beri üretim yapıyor. Kastamonu tesisleri 40 bin metrekarelik açık, 4 bin 200 metrekarelik kapalı alanda günde 500 adet ceket ve 1000 adet pantolon üretiyor.

Karabük'de günde bin ceket üreten fabrika ise geçen yıl faaliyete geçti. ISO 14.000 çevre standardı ve Euromarkt tescili için hazırlıklara başlayan Gürmen'in başta Almanya ve İngiltere olmak üzere toplam ihracatı 6.5 milyon dolar.

KİP'TE YENİ YAPILANMA

Gürmen Yönetim Kurulu üyesi Hasan Gürmen KİP mağazalarında da yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi. Şu an faaliyet gösteren 5 KİP mağazasının prestij mağazası olarak kalacağını ancak yeni mağaza açılmayacağını anlatan Doğan, kod sistemi uygulaması ile iç piyasada fiyatları da aşağı çektiklerini belirterek şöyle konuştu:

‘‘Şu anda 40 olan bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü artık alışveriş merkezlerinin sayısı artıyor. Bu nedenle yeni mağaza açmayacağız. Kod sistemi getirerek iç piyasada fiyatların düşmesini sağladık. Eskiden kumaşı alırdınız ama fiyatı belli olmazdı. İsteyen istediği fiyatı koyardı. Biz bunu değiştirdik. Ürünlere bilgisayarlı kod sistemi getirdik. Bu sistem sayesinde takım elbise piyasasına ve nakliyeye dağıtıma belli bir ciddiyet geldi. Enflasyon olmasa Türkiye'de daha hesaplı fiyata takım elbise giyme imkanı olur. Sektörümüzün bugün finans sorunu yok. Gerek bankalardan gerekse yurtdışından finans sağlayabiliyor. Bizim derdimiz maliyetlerle. Romanya'nın işgücü maliyetleri ile rekabet etmek zorundasınız. Bunun için uygun maliyetlerle üretim yapılacak bölgelerdeki tesislere devlet destek vermeli.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!