Güney Afrika’da Yüksel Uzel’in kaplumbağasını sevdi, ‘Türkbağa’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrika’da Yüksel Uzel’in kaplumbağasını sevdi, ‘Türkbağa’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde 80’i işadamı 140 kişiden oluşan bir heyet ile bu sabah Güney Afrika’nın Juhannesburg kentine gitti.

Çağlayan’ın heyetinde bulunanlar dün sabah kahvaltısını, yaklaşık 10 yıldır bu ülkede yaşayan ses sanatçısı Yüksel Uzel’in malikanesinde yaptı. Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela’nın da konutunun bulunduğu Houghton semtindeki malikanedeki kahvaltıda, Uzel, Türk usulü pişirilmiş küçük kıymalı, patatesli ve peynirli pideler ve fırın sütlaç ikram etti.
Ticaret müşaviri gibi
Uzel, Güney Afrika’nın Türk işadamları açısından taşıdığı ekonomik potansiyel hakkında bilgi verirken, Bakan Çağlayan, Yüksel Uzel’in Türkiye’nin fahri ticari müşaviri gibi çalıştığını söyledi. Bakanın eşi Songül Çağlayan’ın da katıldığı kahvaltı sırasında heyette bulunan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, “Ağlama yar ağlama mavi yazma bağlama” türküsünü Kürtçe söyledi. Yüksel Uzel de türkünün Türkçesini seslendirdi.
Adın Türkbağa olsun
Yüksel Uzel’in kızı Arzu Uzel’in bahçede beslediği kaplumbağayı seven Çağlayan çifti, kaplumbağaya domates yedirdi. Kaplumbağanın bir isminin olmadığını öğrenen Zafer Çağlayan, “Buna bir isim koymak lazım. İsmi, Türkbağa olsun” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!