Güneş Taner: Soğukkanlı olun

Güncelleme Tarihi:

Güneş Taner: Soğukkanlı olun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner, dünyayı sarsan ekonomik kriz konusunda Türkiye'nin başarısını överek, piyasaları ve herkesi soğukkanlı olmaya çağırdı.

Taner, dün toplanan Bakanlar Kurulu'na girerken ekonomik krizle ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Piyasaların ‘paniklemesi’ için neden olmadığını belirten Taner, Türkiye'nin temel ekonomik göstergelerinin sağlam olduğunu söyledi. Taner, New York Borsası’nın 1929'daki büyük krizinden sonraki en büyük kriz olarak nitelendirdiği bu krizin, bütün dünya ülke ve borsalarını etkilediğini söyledi.

Türkiye ekonomisi ve ekonomi yönetiminin geçen yıl yaşanan Asya Krizi'nin deneyimi ile bu yılki krizi karşıladığını ifade eden Taner, şöyle konuştu: ‘‘Dünya büyüme, üretim ve ticaret açısından istede istemesede bir probleme girdi. Son yedi ayda krizden bütün borsalar etkilendi. Türkiye bu krize karşı içlerinde en iyi performansı gösteren ülke oldu. IMF ile yaptığım müzakerelerden sonra Türkiye'deki temel ekonomik konuları içeren bir program hazırlayıp bunu IMF ile dünyaya duyurdu ve uluslararası piyasalara Türkiye'nin farklı bir piyasa olduğu güvencesini verdi. Bu sayede Rusya Krizi'nden en az etkilenen bizim piyasamız oldu.’’

3 Eylül'de enflasyon rakamlarının açıklanacağını hatırlatan Taner, ‘‘Göreceksiniz, bu ay da enflasyon düşmeye devam edecek. Bu program sağlam olarak yürüyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!