Güneş Taner, 5 bin dolara konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Güneş Taner, 5 bin dolara konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner, televizyon kanallarında özel söyleşilere 5 bin dolar karşılığı konuşacağını açıkladı.

Devlet Bakanı Güneş Taner, televizyona 5 bin dolar (775 milyon lira) karşılığında çıkma kararı aldı. Singapur Kentsel Gelişme İdaresi yetkililerini kabulden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş Taner'in kendisiyle ilgili aldığı bir karar herkesi şaşırttı. Taner, basın toplantıları dışında televizyonların kendisi ile yapacakları mülakatlardan, mülakat başına 5 bin dolar isteyeceğini açıkladı. Taner, buradan sağlanacak olan gelirin başta Güneydoğu'dakiler olmak üzere gençlere yönelik eğitim ve spor hizmetlerinin finansmanına tahsis edileceğini söyledi. Para karşılığı beyanat şeklindeki açıklamasının şaka olup olmadığına ilişkin sorulara, bu konuda ciddi ve kararlı olduğu yanıtını veren Taren, para karşılığında beyanat vermeye Avrupa'daki örneklerinden esinlendiğini ifade etti.

DIŞ KAYNAK TURU

Devlet Bakanı Güneş Taner, ekonomiyi kontrol altına alarak dengeleri sağlamaya başladıklarını, Türkiye'yi yeniden atağa kaldırmak için gerekli olan dış kaynağı bulmak

amacıyla ay sonundan itibaren yurtdışı turuna çıkacağını bildirdi.

Ekonomiyi soğutma, frene basma yerine pastayı büyütmeyi amaçladıklarını, piyasaların bunu algıladığını ifade eden Taner, Türkiye'nin iyi bir yolda olduğunu, emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Taner, ekonominin dengelerini sağlamaya yönelik çalışmaları ay sonuna kadar tamamlayacaklarını belirtirken, bunun ardından kaynak aramak amacıyla yurtdışı temaslarının gündeme geleceğini bildirdi. Türkiye'nin gereksinimi olan dış kaynağı bulmak için temaslarda bulunacağını belirten Taner, "1998'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'yi unutmuş olduğu kalkınma atağına kaldıracağız" dedi.

YABANCI SERMAYE

Güneş Taner, yabancı yatırımların Türkiye'de yatırıma yönelik ilgisinde gözle görülür bir canlanma olduğunu bildirdi. Yabancı bir kuruluşun Kocaeli-Adapazarı bölgesinde 500 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmek için başvurduğunu hatırlatan Taner, bugün de bir başka kuruluşun 1.6 milyar dolarlık enerji yatırımı için başvuru yaptığını açıkladı. Taner, işbaşına geldikleri günden bu yana ekonomiye 450 trilyonluk bir kaynak aktardıklarını, Türkiye'nin ileriye dönük değişim projeleri üzerindeki çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, özel sektörde ihracatı daha fazla artırma yönünde bir şevk ve heyecan bulunduğunu anlattı. Yeni bir dönem başlattıklarını ifade eden Taner, otoyollar ile Akdeniz ve Karadeniz çevre yollarının yapımının hızlandırılacağını, teşvik mevzuatının basitleştirileceğini, bürokrasinin azaltılacağını, Eximbank'ın sermayesi ile Ziraat ve diğer kamu bankalarının kaynaklarının artırılması için çalıştıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!