Güneş Sigorta kendi elektriğini üretecek

Güncelleme Tarihi:

Güneş Sigorta kendi elektriğini üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 15:00

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Güneş Sigorta artık, elektrik ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisinden sağlamaktadır. Bunun Türkiye'deki tüm sektörlere örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.

Güneş Sigorta, İstanbul Esentepe'de bulunan Genel Müdürlük binasına kurulan güneş paneli sayesinde elektrik ihtiyacının bir bölümünü kendisi karşılayacak.

Güneş Sigorta'nın genel müdürlük binasındaki güneş panelinin açılışını gerçekleştiren Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin enerji kullanımında alternatif çalışmaları zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm dünyada daha fazla kullanılmaya başlandığını işaret eden Yazıcı, “Fosil yakıtlar, küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açıyor. Fosil yakıtların neden olduğu sera gazının salınım 1970 yılından bu yana yüzde 70 arttı. Bu artış devam edecek” dedi.

Kendini yenileyebilen rüzgar ve güneş enerjisinin önemine işaret eden Yazıcı, “Güneş Sigorta'nın yenilenebilir enerji kullanımına katkı sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor olması, memnuniyet verici. Güneş Sigorta artık, elektrik ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisinden sağlamaktadır. Bu girişimin, Türkiye'deki tüm sektörlere örnek teşkil etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı da Türkiye'de pek çok plaza bulunduğunu bunların hiç birinde güneş panelinin olmadığını ifade ederek, “Dilerim ki binalar inşa edilirken güneş enerjisinden daha fazla istifade etmenin yolu aranır” diye konuştu.

İSTANBUL'DA KURULAN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Özer de güneş enerjisinin önemine işaret ederek İspanya'nın geçen sene iki Keban Barajı büyüklüğündeki kapasiteye eşit güneş enerjisinden elektrik sağladığını bildirdi.

Türkiye'de konunun yeterince tanınmadığını kaydeden Özer, Güneş Sigorta'da kurdukları sistemin bugün, İstanbul'da kurulan en büyük güneş enerjisi santrali olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özer, bu sistemle Güneş Sigorta Genel Müdürülük binasının elektrik tüketiminin yüzde 10'unun karşılanacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!