Güneş Sigorta çiftçinin yanında

Güncelleme Tarihi:

Güneş Sigorta çiftçinin yanında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son yıllarda hava şartlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle, sürekli ve yoğun bir şekilde devam eden yağışlar, bir çok can ve mal kaybına yol açıyor. Özellikle dolu yağışları tüm çiftçileri çaresiz durumda bırakıyor. Bütün bir yıl emek verdikleri ürünlerinin yıl sonunda semeresini göremeyi bekleyen çiftçiler bu felaketler karşısında büyük kayba uğruyorlar. Sigorta ile kendilerine teminat altına alan çiftçiler ise bu tür kayıplardan etkilenmiyorlar. Güneş Sigorta, dolu hasarı nedeniyle geçtiğimiz günlerde zarar gören çiftçilere 7 milyar liralık ödeme yaptı. Eskişehir Merkez İlçeye bağlı 3 köyde meydaha gelen dolu hasarı nedeniyle Güneş Sigorta Zirai Sigortaları Müdürü Necdet Ateş, bölgede incelemelerde bulunarak yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde belirlenen hasar tazminatlarını Eskişehir Ziraat Odası'nda düzenlenen bir tören ile sigortalılara takdim etti.

Halk Sigorta'dan eğitim atağı

Halk Sigorta insan kaynaklarına verdiği önem sonucunda tüm çalışanlarına teknik ve teknik olmayan çeşitli branşlarda çok sayıda eğitim vererek iş gücünü ve çalışma kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Şirket bünyesinde son dönemde toplam 47 saat 120 kişiye teknik branşlarda, 36 saat 80 kişiye pazarlama eğitimi, toplam 524 kişiye stres eğitimi, iletişim eğitimi gibi teknik olmayan branşlarda çeşitli eğitimler verildi. Ayrıca 22 yöneticiye 24 saat boyunca yönetici geliştirme ve yetiştirme programı uygulandı. Halk Sigorta ayrıca çalışanları dışında acentelerini de bu eğitim programlarına dahil ederek toplam 202 acenteye, 264 saat boyunca teknik branş, otomasyon ve pazarlama eğitimleri vermiştir.

Sektörde büyük birleşme

Güneş Sigorta'nın Fransız ortağı GAN International ile Fransa'nın önde gelen sigorta şirketi Groupama birleşti. Son yıllarda dünya sigorta ve reasürans piyasalarında şirketlerin birleşmeleri ve özelleştirme işlemleri yoğunlaştı. GAN sigortacılık faaliyetlerinin özelleştirilmesi 1 Temmuz 1998 tarihinde sonuçlanarak ihaleye katılan beş aday alıcıdan yüzde 87.1'lik hisse için 17 milyar 250 milyon Fransız Frangı önererek en uygun teklifi veren Groupama'nın GAN'ın en büyük hissedarı olunmasına onay verildi. Bu birleşmeden Fransa’nın ikinci büyük sigorta grubu doğdu. GAN International’ın Güneş Sigorta’da yüzde 30 oranında hissesi bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!