Güneş kalkanları

Güncelleme Tarihi:

Güneş kalkanları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 21:04

Bugünlerde güneş etkisini arttırmaya başladı. Araçların, evin veya ofislerin camlarından giren güneş ışınları bulunduğumuz ortamlardaki ısıyı yükseltiyor. Bunun önüne geçmek için yeni nesil cam filmleri devrede.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ hafta yaz aylarına giriyoruz. Özellikle araçların, ofislerine veya evlerin camlarından içeriye giren güneş ışıkları bulunduğumuz ortamın ısısını arttıracak. Ancak bunun bir çözümü var. O da cam filmleri. Yüksek teknolojiyle geliştirilmiş yeni nesil cam filmleri, 6 katlık katmanlık yapısıyla kullanıcılarına birçok farklı avantaj sunuyor. Bugün araçlarda 650 liradan başlayan fiyatlara uygulanabilen yeni nesil cam filmlerini inceledik. Yeni nesil filmlerin sağladığı faydalar şu şekilde:

- YÜZDE 35 ISIYI KESİYOR: Yeni nesil filmler, ev, işyeri veya aracınız için ilave bir ısı kalkanı görevi görüyor. Yazın klima sarfiyatını, kışın ise pahalı ısıtma masraflarını azaltarak toplam enerji maliyetlerini düşürüyor.

- ZARARLI IŞINLARI ENGELLİYOR: Bu filmlerin katmanları arasında bulunan Ultraviolet (UV) filtreler, güneşten gelen zararlı ışınları yüzde 99 engelliyor. Böylelikle güneşin zararlı olabilecek yan etkilerine karşı hem sizi hem de eşyalarınızı koruyor. Güneşin zararlı olabilecek ışınları sonucunda oluşabilecek cilt problemlerini ve eşyalarda oluşabilecek solmalara karşı koruma sağlanıyor.

Haberin Devamı

- YANSIMALAR AZALIYOR: Cam filmleri aracınızda, ev ve iş yerlerinizde yansımaları ve parlamaları azaltarak gündüz ve gece daha net bir görüş imkânı tanıyor.

- YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR: Araç yakıt tüketiminin mevsim şartlarına göre yüzde 25-30’u klima tarafından harcanıyor. Doğru ve kaliteli bir cam filmi klimada yüzde 30 tasarruf sağlar. Bu da aracın yakıt tüketimi sarfiyatını yüzde 10’lara varan azaltıyor.

- İLAVE GÜVENLİK ÖNLEMİ: Filmlerin çok katmanlı yapısı, küçük kaza veya deprem anında camın dağılmasını engelliyor. Cam parçacıkları savrulmadığı için yaralanmalara sebebiyet vermiyor. Camı tek parça tutarak dağılmasını engelliyor.

AŞINMAYA KARŞI

Bu katman cam filminin en dış kısmında yer alıyor. Çizilmeye karşı filmin iç tabakasını koruyor.

GÜVENLİK KATMANI

Kırılma durumlarında cam parçalarının dağılmasını engelliyor. Bu da yaralanmalara karşı koruma sağlıyor.

ISI EMİCİ

Seramik olarak da ifade edilen bu katman, güneşten gelen ısının içeri girmesini engelliyor. Paylaşılan bilgilere göre yüzde 30-35’lik ısıyı azaltıyor.

UV FİLTRESİ

Haberin Devamı

Güneşteki zararlı ışınların cam filminden içeri girmesini yüzde 99 engelliyor. Bu da eşyaların ve insan cildinin zarar görmesini engelliyor.

BASINÇ EMİCİ

Camın hasar görmesi durumunda oluşan basınç, filmlerdeki bu katmanda engelleniyor. Yastık görevi gören katman tüm basıncı emerek içerideki kişilerin zarar görmesinin önüne geçiyor.

SABİTLEYİCİ

Özel bir yapıştırıcı malzemenin kullanıldığı bu katmanda filmin cama sabitlenmesi sağlanıyor. Bu da cam filmlerinin uzun yıllar kullanılmasına olanak veriyor.

SANAL GERÇEKLİK TIR’I YOLLARDA

GÜNEY Koreli Samsung’un teknolojilerinin sergilendiği Samsung Galaxy S8 Sanal Gerçeklik TIR’ı, Türkiye turuna İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi giriş alanından başladı. Sanal Gerçeklik TIRI’nda ziyaretçiler Galaxy S8 ve S8+’ın dual piksel görüntü özelliği sayesinde düşük ışıkta kaliteli fotoğraf çekme, IP 68 suya ve toza dayanıklılık ve iris tarama gibi özelliklerini inceleyebilecek. 360 derece dönebilen sanal gerçeklik koltuğuyla farklı bir deneyim yaşayabilecek. TIR’da, ABD’deki ‘Twisted Colossus’ ve ‘Tatsu’ roller coasterları, bot yarışı, uzay yarışı, hava gösterisi ve uzay savaşı sahneleri de yer alıyor. Samsung Electronics Ürün Pazarlama Kıdemli Müdürü Burak Destici, “Samsung yeniliklerini Türkiye’nin farklı şehirlerindeki daha çok teknoloji meraklısıyla buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

HAFTANIN EN YENİLERİ

GOOGLE GÜCÜYLE YENİLENDİ

TEKNOLOJİ devi Google ile iş ortaklığı yaparak şu anda 28 ülkede akıllı telefon satışı gerçekleştiren yerli marka General Mobile, yeni modeli ‘GM 6’yı satışa sundu. 5 inçlik ekrana sahip olan yeni model, 13 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kameraya sahip. Parmak izi okuma sensörüne de sahip olan GM 6’da 3 GB RAM yer alıyor. 1099 TL

YAZA 6 YENİ MODELLE GİRİYOR

Sony Türkiye, ‘OLED’ ve ‘4K HDR’ teknolojilerine sahip olan 6 model birden satışa sundu. A1E serisi, OLED teknolojisiyle sahip olan A1E serisi, siyah ve renkler konusunda iddialı. X93 ve XE94 serileri ise daha geniş parlaklık aralığı ve daha yüksek kontrast sunmak üzere 4K HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisinden yararlanıyor. 10 bin 999 TL’den başlıyor

Haberin Devamı

NANO HÜCRELERLE GELDİ

LG, Türkiye’de yeni televizyon modeli Signature OLED W7’yi satışa sundu. LG’nin ‘Nano Cell’ ekran teknolojisiyle geliştirdiği model, çok daha parlak sahneler ve detaylı gölgeler sunuyor. Ayrıca model, daha ayrıntılı ve etkili ses teknolojisi olan ‘Dolby Atmos’ özelliğiyle de donatılmış durumda. Model, 65 inçlik ekran boyutuyla sunuluyor. 35 bin TL

OYUN DÜNYASI

INJUSTICE 2’YE YENİ BÖLÜMLER

BATMAN’in, Superman’in rejimine karşı verdiği mücadele olan Injustice’e yeni bölümler eklendi. ‘Injustice 2 Ultimate Editon’ adındaki yeni oyunda 9 yeni savaşçıya erişim, belirli karakterlere yeni görünüm ve yeni diyaloglar getiren 3 özel kostüm bulunuyor.

329 TL

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

DJI’DAN YENİ DRONE

GELİŞTİRDİĞİ drone modelleriyle meraklıların beğenisini kazanan DJI, daha önceki modellerine göre ufak boyutlardan olan ‘Spark’ modelini tanıttı. Hemen hemen büyük ekranlı bir akıllı telefon büyüklüğünde olan Spark, saatte 50 km hızla 16 dakika kesintisiz uçabiliyor.

499 TL

UYGULAMA

ÇALIŞMANIZI SÜRELERE BÖLÜN

ÇALIŞIRKEN odaklanma sorunu yaşanlar için geliştirilen ‘Workflow Timer’, arayüzü basit bir zamanlama uygulaması. Çalışmak için belirlediğiniz süreyi ayarladıktan sonra Workflow Timer, bu süre tamamlandığında size bilgi veriyor. Böylece, belli bir süre işinize odaklanarak çalışabiliyorsunuz.

Ücretsiz

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

YUMURTA HAŞLAMA MAKİNELERİ

SAHURDA kalkanlar için hızlı bir kahvaltı hazırlamak önemli. Kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezi yumurtalar. Ayarını tutturmak için uzun uzun uğraşmak yerine makinelerle yumurtalarınızı kolayca haşlayabilirsiniz. Bu hafta yumurta haşlama makinelerini kıyasladık.

Güneş kalkanları

BAKMADAN GEÇME!