Güneş kalkanları

Güncelleme Tarihi:

Güneş kalkanları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 23:03

Yaz ayları geldi. Panjur, perde veya tente gibi güneşten koruyan eşyalar bu yıl daha da akıllanarak geri döndü. Perdelere sensörler takılırken panjurlar artık kilometrelerce uzaktan bile kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı

BAHAR mevsimini geride bırakmaya sadece 1 hafta kaldı. Güneşli ve sıcak yaz mevsimi şimdiden kendini belli etmeye başladı. Evde veya işte güneşten korunmanın en iyi yollarının başında ise uzun yıllardan beri olduğu gibi tente, panjur ya da perde geliyor. Teknoloji, her alanda olduğu gibi ev otomasyonları konusunda da devreye giriyor ve tente, perde ya da panjur gibi günlük kullanım eşyalarında da hayatımızı kolaylaştırıyor. Geliştirilen bu teknolojilerle artık tek dokunuşla perde, tente veya panjurlar açılıp kapanabiliyor. Yeni geliştirilen teknolojilerle siz tatilde olsasınız bile istediğiniz zaman perdeleri açıp kapatabileceksiniz.

PAZAR PAYI YÜZDE 8

Ev otomasyon sistemleri pazarının gelişme gösterdiğini belirten Somfy’ın Genel Müdürü Semih Görür, bu oranın şu anda yüzde 8 civarında olduğunu ifade ediyor. Standart bir otomasyon sisteminin maliyetinin yaklaşık 2 bin Euro olduğunu belirten Görür, “Kullanıcılar, hem konfora sahip oluyor hem de yüzde 20’ye varan oranda tasarruf sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bahçedeki çiçekleri bile düşünüyor

Dış mekanlarda güneşten korunmak için en iyi çözümlerden biri tenteler. Otomatik ve motorlu tente sistemleriyle yerinizden kalkmadan yalnızca uzaktan kumandaya basarak tentenizi istediğiniz gibi yukarı ve aşağı hareket ettirme imkanı sağlıyor. Bu yeni sistemlerde yer alan ve güneşli günlerde devreye giren güneş sensörü, sizi belli bir sıcaklık seviyesinde tutmak için otomatik şekilde tentenizi açıyor ve kapatıyor. Böylece evinizin içini, mobilyalarınızı, ya da bahçedeki çiçeklerinizi direkt güneş ışınlarından ve sıcaklıktan koruyor. Aşırı rüzgarlı günlerde ise rüzgar sensörü devreye giriyor. Siz orada bulunmasanız bile kumaş ve mekanizmayı korumak için otomatik olarak tentenizi topluyor.

Dışarıdayken kontrol edilebiliyor

Evİnİzİ güneşten korumak için uzun yıllardan beri kullanılan ürünlerin başında panjurlar geliyor. Geçtiğimiz dönemlerde tüketicilere sunulan motorlu panjurlar artık daha da akıllanmaya başladı. Programlanabilir hafızalarla kullanıcılara sunulmaya başlanan yeni nesil panjurlar, kış aylarında akşam üzeri saatlerinde otomatik olarak kapanacak ve pencerelerinizin yalıtımına katkıda bulunuyor. Bu da ısınma faturalarından yüzde 10’a kadar tasarruf sağlamanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Sensörlü perdelerle enerji tasarrufu

Evİn vazgeçilmez aksesuarlarından perdeler için de akıllı teknolojiler bulunuyor. Motor teknolojisiyle buluşan perdelere takılan sensörlerle perde açıp kapatma derdiniz kalmıyor. Binanızın ön cephesine takılan bir güneş sensörü sayesinde otomatik olarak perdeleriniz kapatılıyor ve açılıyor. Böylece evinizin sıcaklığı sabit tutuluyor ve enerji tasarrufu da sağlanıyor. Buna ek olarak bazı modellerde yer alan ‘Touch Motion’ (çek-bırak) fonksiyonu perdeler, hafif bir çekmeyle otomatik olarak çalışıyor ve açılıp kapanıyor. Bu da kullanıcılara hayatına kolaylık sağlıyor.

HAFTANIN ÜRÜNÜ

Katlanabilir gözlük

TEKNOLOJİYLE beraber yenilikçi ürünler de kullanıcılarla buluşuyor. Flexsee adındaki yeni gözlük modeli, özellikle görme sorunu yaşayanların oldukça işine yarayacak. Esnek bir malzemeden üretilen yeni nesil gözlük, tamamen katlanabiliyor veya bükülebiliyor. Yeni gözlük, kulakların arkasında iz bırakmıyor, çerçeveden dolayı kaynaklanan alerjiyi azaltıyor ve esnekliği sayesinde kırılmıyor. Buna ek olarak akıllı telefonlara özel bir kılıfla satılan Flexsee, kullanıcıların telefon ve gözlüğü tek bir yerde saklanmasını sağlıyor. Şu anda Türkiye’de satışta olan Flexsee, 69 TL’lik fiyat etiketiyle tüketicilere sunuluyor.

HAFTANIN TRENDİ

Çin’den çift ekran geldi

Haberin Devamı

Çift ekranlı akıllı telefonların sayısı giderek artıyor. YotaPhone’dan sonra Çinli Siswoo markası çift ekranlı telefonunu tanıttı. Siswoo R9 Darkmoon adındaki modelde e-mürekkep (e-ink) teknolojisiyle çalışıyor. 5 inç’lik 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde ana ekran ve 4.7 inç 540 x 960 piksel çözünürlüğünde e-mürekkepli bir arka ekrana sahip olan cihazda,1.7 GHz’lik MediaTek MT6752 işlemci bulunuyor.

OYUN DÜNYASI

Yeni Rainbow Six’in tarihi belli oldu
AKSİYON oyunu severlerin vazgeçemediği Rainbow Six serisinin en yeni oyunu olan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, 13 Ekim’de meraklılar buluşacak. Rainbow Six Siege gerçek dünyadaki anti-terör organizasyonlarından esinlenerek oyuncuları ölümcül yüzleşmelerin ortasına bırakacak. Oyuncular
ilk kez kuşatmalara katılabilecekler.

UYGULAMA

Türkçe sesli asistan ‘CEYD-A’

Haberin Devamı

Popüler teknolojiler arasında olan sesli asistanlara Türkçe alternatif geldi. Sesli komut tanıyan ve kullanıcılardan öğrenebilen ‘CEYD-A’ adındaki sesli asistan, geçtiğimiz şubat ayından bu yana Android işletim sisteminde 300 bin kez indirildi ve 90 bin kullanıcıya ulaştı. Ezan, İstiklal Marşı ve şiir okumaktan, ambülans çağırmaya kadar farklı özellikler yapabilen CEYD-A’ya 9.99 TL’ye akıllı telefonlara indirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!