Günde bir elma iyi gelir

Güncelleme Tarihi:

Günde bir elma iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 11:07

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, elmanın tanıtımı için “Günde Bir Elma İyi Gelir” kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Adar, yaptığı açıklamada, elmanın Isparta için çok önemli olduğunu ve yılda 550-600 bin ton elma üretiminin yapıldığını hatırlattı. Isparta elmasının markalaşmasına ve daha iyi tanınmasına imkan sağlamak için “Günde bir elma kalbe, şekere, kolesterole, mideye, moral ve motivasyona iyi gelir” kampanyası başlattıklarını belirten Adar, amaçlarının elma satışını artırmak ve elmanın sağlığa faydalarını kamuoyuna duyurmak olduğunu kaydetti.

Kampanya için Isparta Valisi Ali Haydar Öner başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlardan ve Ispartalılardan destek beklediklerini söyleyen Adar, bu kampanyanın yankı duyacağına inandıklarını vurguladı. Ticaret Borsası olarak Elma Borsası projesini geliştirdiklerini de belirten Adar, sözlerine şöyle devam etti:
“İlimizin en önemli gelir kaynaklarından olan elma ile ilgili yıllardır üzerinde çalıştığımız Elma Borsası projesinin hayata geçirilmesi sağlanacak. Bu projenin önündeki en önemli engel Toptancı Hal Yasası'dır. Ülkemiz ne yazık ki bir Toptancı Hal Yasası'na sahip değildir. Haller, Kanun Hükmündeki Kararname ile yaş sebze ve meyve sektörü olarak çalışmakta. Bu sektörde çalışan tüccarlarımızın da en büyük sorunları burada baş göstermekte. Elma veya diğer yaş sebze meyve genellikle Hallerde veya marketlerde satılıyor. Marketlerde satılan bu ürünler için, satışa sunulacak yerlerde de Hallere girme zorunluluğu bulunduğundan bu işler ile iştigal eden tüccarlarımız büyük sıkıntılar çekiyor. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi ve yaş sebze ve meyve sektörünün daha sağlık işleyebilmesi için Toptancı Hal Kanununun bir önce yasalaşması gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Ahmet Adar, geçen yıl elmaya ihracat desteği verildiğini hatırlatarak, bu yıl henüz bu teşviğin çıkmadığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!