Günde 5 milyon lahmacunu 15 milyon liraya yiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Günde 5 milyon lahmacunu 15 milyon liraya yiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan’ın, filet mignon kullanarak bir lahmacunu 34 liraya satması Türkiye’nin en gözde gıda maddesini gündeme oturttu. Yaptığımız araştırmaya göre ortalama 3 liraya satılan lahmacundan günde 5 milyon adet tükettiğimiz belirlendi. Buna göre lahmacuna her gün 15 milyon lira ödüyoruz.

Haberin Devamı

MAÇA Kızı’nın sahibi Sahir Erozan’ın, filet mignon (ince şeritler halinde kesilmiş bonfile) kullanarak bir lahmacunu 34 liraya satması Türkiye’nin en gözde gıda maddesini gündeme oturttu. Yaptığımız fiyat araştırmasına göre Türkiye’de lahmacunun 1.75 ile 4 lira arasında satıldığı belirlendi. Günde ortalama 5 milyon lahmacun tüketilirken, buna 15 milyon lira ödediğimiz ortaya çıktı.

25 liraya satan da var

Lahmacunun doğduğu il olarak kabul edilen Şanlıurfa’da fiyatların 2 lira olduğunu söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, şöyle konuştu: “Türkiye’de lahmacun fiyatları 1.75 ile 4 lira arasında değişiyor. Ortalama fiyat 3 lira. Bazı bölgelerde ise 1.75 liraya kadar düşebiliyor. Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan’ın lahmacun ve ayranı 50 liraya satması ise Türkiye’nin en gözde gıda ürününü gündeme oturttu. Yaz aylarında lahmacun satışları düşüş gösteriyor. Ancak mevsim ortasında lahmacunun bu kadar konuşulması satışlara da olumlu yansıdı. Lahmacun satışlarının artması için önümüzdeki dönemde tanıtımlar yapılabilir. Türkiye’de binlerce lahmacun satan restoran var. Yeni zincirler de sektöre olumlu bir katkı sağlıyor.”

Haberin Devamı

Günde 15 milyon lira

Lahmacunu İstanbul’a ilk defa 1958 yılında getirdiklerini anlatan Bozanoğlu Gıda Sanayi Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bozanoğlu, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’deki restoranlarda en çok tüketilen ürünlerin başında lahmacun geliyor. Bu ürün İstanbul’da 3 liraya satılıyor. Anadolu’da 2 liraya kadar düşüyor. Türkiye’de hergün 15 milyon liralık 5 milyon adet lahmacun tüketiliyor. Sektör hızla büyüyor. Türkiye’nin her ilinde lahmacun satışları mevcut. Hijyen ve kaliteye önem vermek gerekiyor. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirler lahmacun tüketiminde öne çıkıyor. Anadolu’da da en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Sektördeki büyüme önümüzdeki dönemde zincir restoranların sayısının artmasıyla gerçekleşecek. Bu sayede Türkiye’de lahmacun üretimi artacak ve fast-food sektörü hızla büyüyecek.”

Haberin Devamı

Rakamlarla lahmacun

Türkiye’de hergün ortalama 5 milyon lahmacun tüketiliyor.
Günlük lahmacun
cirosu 15 milyon lirayı buluyor.
Fiyatları 1.75 ile 4 lira arasında değişiyor.
Lüks restoranlarda
20-34 lira arasında satılıyor.
Türkiye’de her 10 restorandan 6’sının mönüsünde lahmacun var.

Yurtdışında ‘Turkish Pizza’ olarak tanıtılıyor

LAHMACUNUN dünya genelinde tanıtılması ve satışının artması için çalışmalara başladıklarını anlatan Bozanoğlu Gıda Sanayi Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bozanoğlu, şu bilgileri verdi: “Türkiye dışında dünyada en çok Almanya’da lahmacun tüketiliyor. Avrupa’da ‘Turkish Pizza’ olarak tanıtımları yapılıyor. Bu ürünü dünyaya yaymak için çalışmalarımız var. Fast-food sektörünün önemli bir markası haline getirmeyi planlıyoruz. Döner Avrupa’nın her ülkesinde nasıl satılıyorsa, lahmacun satışlarını da arttırmamız gerekiyor. Bu konuda önümüzdeki dönemde yeni yatırımlar planlıyoruz. Sadece Türk vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde değil, dünyanın her ülkesinde satmayı planlıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!