Güler Sabancı: "2010 büyüme yılı olacak"

Güncelleme Tarihi:

Güler Sabancı: 2010 büyüme yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 11:23

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2010 yılının Türkiye ve dünyada bir büyüme yılı olacağını ancak büyümenin yavaş olacağını düşündüğünü söyledi.

2010 yılına pozitif baktığını belirten Sabancı, şöyle dedi:

“2008 yılı kriz yılıydı. 2009 yılı durgunluk yılı oldu ve Türkiye dahil dünyanın her yerinde işler çok geriye gitti.
2010 yılı Türkiye ve dünyada büyüme yılı olacak. Büyümenin yavaş olacağını düşünüyorum. Ancak Davos'ta büyümenin işsizliği azaltmaya etkisinin daha uzun zaman alacağı konuşuluyor. Bizde ekonomik büyüme yüzde 3,5 olacak gibi görünüyor. IMF ile anlaşma olursa yüzde 3,5'dan da fazla büyüyebiliriz.”

IMF İLE İLİŞKİLER MÜSPET YÖNDE GELİŞECEK

Güler Sabancı, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmeler konusundaki bir soruya da “IMF ile ilişkilerin müspet gelişeceğine inanıyorum. Yine de bizde de işsizliğin çözümü uzun zaman alacak” şeklinde yanıtladı.

Dünyanın önemli bir değişimden geçtiğinin altını çizen Güler Sabancı, bu yılki Davos'un gündem başlığının da bu değişimi anlattığını belirterek, “yani yeniden düşüneceğiz, yeniden tasarlayacağız ve yeniden yapacağız” dedi.

İŞSİZLİK SORUNU VE BÜYÜME

Dünyanın önünde yeniden düşünülerek tasarlanması gereken çok önemli bir konunun da işsizlik konusu olduğunu vurgulayan Sabancı, işsizlik konusunda şöyle devam etti:

“Dünyanın her yerinde işsizlik var. Davos'ta en çok, dünyada önümüzdeki dönemde G-20, IMF ve diğer kuruluşlarla beraber yeni iş olanakları yaratılması konusu üzerinde duruluyor. Dünyada büyümeden bahis ediyoruz. Ben 2010 için dünyanın ekonomik büyümesini müspet görüyorum. Davos katılımcıları da bunu görüyor. Dünya büyüyecek, Türkiye de büyüyecek. Ama bizde de işsizliğin çözümü zaman istiyor.  Tek başına büyüme de işsizliğe çare olmayabilir. Davos'ta da bu konular tartışılıyor. Yeni modellerin nasıl olması gerektiği tartışılıyor. Yani Davos'ta, dünyanın içinde bulunduğu durum tüm yönüyle elden geçiriliyor. Her şeyin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bazı toplumlar yaşlanıyor, bazı toplumlar ise bizim gibi genç nüfus. Yani dünyanın yeniden tasarlanması ve düşünülmesi gerekiyor. Davos'ta da bununla ilgili konular konuşuluyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!