Güler imzalı 4 çeker Ford

Güncelleme Tarihi:

Güler imzalı 4 çeker Ford
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 00:00

Dış tasarımı tamamen Türk tasarımcı Murat Güler'in kaleminden çıkan ve geçen yıl 'Iosis-X' adıyla Paris Motor Show, ardından da İstanbul Autoshow'da sergilenen arazi aracı konsepti, üretime geçmeye hazırlanıyor.

'Kuga' adı verilen araç, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenmeyi bekliyor. Murat Güler'in 'Son bombam' diye nitelendirdiği, dış tasarımı tamamen kendisine ait olan Iosis-X konseptinin, 'Kuga' adıyla üretime geçeceği açıklandı. Bu ismin Japonya'da küçük bir kasaba, Slovakça'da veba anlamına gelmesinin dışında; yırtıcı bir kedi cinsi olan 'Cougar' adının telafuzlu bir biçimde söylenmesinden geldiği de iddia ediliyor. Diğer bir yandan Ford 'Cougar' ismini geçmiş yıllarda ürettiği coupe modelinde de kullanmıştı.

Dünya kamuoyuna konsept haliyle ilk kez 2006 Paris Motor Show'da tanıtılan ve Ford'un ilk crossover (4x4 özellikli, station pratikliğine sahip) aracı olacak Kuga'nın iç mekanı ise, Boşnak Kemal Curiç tarafından şekillendirilmiş. 2008 yılının başlarından itibaren Ford'un Almanya Saarlouis'deki fabrikasında üretilmeye başlanacak olan Kuga, gelecek yılın ilkbaharında Avrupa'da satışa sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!