Gucci'nin binası Bilgili'ye emanet

Güncelleme Tarihi:

Guccinin binası Bilgiliye emanet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 21:16

BİLGİLİ Grubu, Türkiye’de birçok projede ortak yatırım yaptığı Almanya merkezli Deutsche Finance Group ve diğer uluslararası yatırımcı ortaklarıyla birlikte, New York Manhattan 5. Cadde’de bulunan eski Gucci binasını, proje geliştirmek üzere 135 milyon dolara satın aldı.

Haberin Devamı

Bilgili Grubu, yapılan bu yeni yatırımla, çatısı altındaki iki fonun da yatırımcılarından biri olan Deutsche Finance Group ile işbirliğini uluslararası boyuta taşımış oldu. Bilgili Grubu tarafından New York’taki yatırım için tüm yönetim hizmetlerinin Türkiye’den verileceğini bilgisi de paylaşıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Elde edilen kazançla ve uluslararası ortaklarının desteğiyle Türkiye’de yeni projelere sermaye aktarmaya devam edecek. Projenin geliştirilmesi ise, yatırım ortakları arasında yer alan New York’un önde gelen firması SHVO işbirliğinde gerçekleştirilecek. Almanya’nın en büyük emekli sandığı Bayerische Versorgungskammer (BVK) ve Bavarya bölgesinin en güçlü sigorta şirketlerinden Münih merkezli Versicherungskammer Bayern Group (VKB) da projenin yatırımcıları arasında yer alacak” ifadeleri kullanıldı.

Bilgili Holding’in, W İstanbul, Akaretler Sıraevler, Bodrum Bodrum, Radisson Blu Conference & Airport Hotel ve One Ortaköy gibi projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “2012’den bu yana holding bünyesindeki BLG Capital ile 500 milyon doların üzerinde yabancı sermayeyi Türkiye’ye getirdik. Republika Academic Aparts, Soho House İstanbul, Parkorman, Galataport, The Peninsula İstanbul ve VK108 gibi projelere imza attık. Türkiye’de yönettiğimiz gayrimenkul portföy büyüklüğü 2 milyar doların üzerine çıktı. Ülkemizde birlikte yatırım yaptığımız Alman ortaklarımız ile olan işbirliğimizi böylesine prestijli bir proje ile uluslararası boyuta taşıdığımız için oldukça heyecanlıyız. Yabancı ortaklarımızla birlikte, hem Türkiye’de hem de dünyada özel projeler geliştirmeye devam ederek, uluslararası gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi. Deutsche Finance Yatırım Grubu Başkanı Sven Neubauer ise, “Bilgili Grubu’nun Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarımızda göstermiş olduğu yaratıcı ve becerikli yatırım ve yönetim anlayışını, uluslararası platforma da birlikte taşıdık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!