Güçbirliği Holding 20 şirkete çıktı

Güncelleme Tarihi:

Güçbirliği Holding 20 şirkete çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘Birlikten kuvvet doğar' atasözünü hayata geçirmeyi başaran Egeli işadamlarının oluşturduğu ‘‘Güçbirliği şirketleri''nin sayısı 20'yi aştı. Özelleştirilen şirketlere talip olma, büyük ihalelere katılma ve dış ticaret amaçları ile başta tekstilde gerçekleştirilen güçbirliği şirketleri, turizm, bankacılık, marketçilik, inşaat ve taahhüt işleri gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Türkiye'de bu alandaki ilk örneği tek şirket çatısı altında 100 işadamının katılımı ile 2 yıl önce hayata geçirdiklerini anlatan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, bu konuda ilk örnek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Güçbirliği Holding örneğinin zaman içinde dalga dalga Türkiye geneline yayıldığını anlatan Zorlu,

ABD'de bir üniversitenin bu modeli ders konusu olarak ele aldığına işaret etti. Kemal Zorlu, güçbirliği girişimlerinin istihdam sorununa çözümün yanında, ekonomiye de büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Zorlu, tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketin ardından EGS Bank, EGS Sigorta, EGS Gayrimenkul Geliştirme, EGS Mağazacılık ve EGS Turizm şirketlerini kurduklarını anlattı.

Enerji dağıtımı konusunda iddialı olduklarını ifade eden Kemal Zorlu, şöyle konuştu:

‘‘TEDAŞ olayında halka da açıldık. 3 bin 600-3 bin 700 ortakla bugün büyük imkan yarattık. 4 trilyon liranın üzerinde bir taahhüt toparladık ki, bu paraların yüzde 25'i de arttı. Kaldı ki, bu başarıyı daha ihale sonuçlanmadan elde ettik.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!