GSM 1800'de sona yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi:

GSM 1800de sona yaklaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2000 00:00

İş-TİM ortaklığının 2 milyar 525 milyon dolar fiyatla kazandığı GSM 1800 ihalesiyle ilgili anlaşmanın bu ayın sonuna kadar imzalanması bekleniyor.
Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Danıştay İdare Kurulu'nun GSM 1800 şebekesi işletme hakkı devir sözleşmesi taslağıyla ilgili kararını kesinleştirdiğinin anlaşıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu karar, bakanlığa ve bakanlıktan sonra İş-TİM şirketine tebliğ edildikten sonraki bir hafta içinde, parafe edilmiş olan sözleşmenin imzalanması söz konusu olacak ve birinci taksit ödenecek. İkinci taksit de, onu izleyen 3 ay içinde ödenecek."

Özince, "Muhtemelen bu süreç ne zaman tamamlanır?" sorusuna, "Tahminim ekim ayı sonuna kadar lisans hakkı devredilmiş olur" dedi.

İtalyan Genel Müdür geliyor

GSM 1800 şebekesiyle ilgili İş-TİM ortaklığının şirketinin kuruluşunun tamamlandığını, Genel Müdür ile yardımcılarının atandığını belirten Özince, İtalyan asıllı Genel Müdür Giuseppe Farina'nın İstanbul'da bir genel müdürlük binası kiralamak için temaslarda bulunduğunu, Ankara ve İzmir'de santral binası yerlerinin seçildiğini bildirdi.

Finansman ihtiyacıyla ilgili çalışmaların da yatırım bankaları ile yürütüldüğünü kaydeden Özince, "Bu konuda basınımızın da ilgisiyle kamuoyu sabırsızlanmakla beraber, çalışmalar emin adımlarla gelişiyor" dedi.

KDV'de tereddütler sürüyor

Genel Müdür Ersin Özince, "KDV konusunda pürüz var mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"KDV'nin yorumlanışıyla ilgili bazı bizim tereddütlerimiz var. KDV ödememe gibi bir düşüncemiz yok. Ancak ödenecek olan KDV'yi, bu konudaki yasal mevzuata uygun şekilde ödemek arzusundayız. Yani o konuda çeşitli yorumlar var. Kimi yorumlar bir seferde hepsinin ödenmesi, kimi yorumlar taksitler halinde ödenmesini içeriyor. En doğrusu hangisiyse, o şekilde ödenecek."

Özince, "Sizin talebiniz ne olacak?" sorusunu da, "Bizim talebimiz, yasal olan ne ise harfiyen ona uymak şeklindedir" dedi.

Ortaklık teklifleri var

Ersin Özince, Türk Telekom'un GSM 1800 şebekesinin bazı birimleri için açılan ihaleye Sabancı ve Doğuş Holding ile Alcatel Teletaş'ın ortak teklif vereceklerini açıkladıklarının hatırlatılarak, İş-TİM'in GSM 1800 şebekesine de ortaklık teklifleri alıp almadıklarının sorulması üzerine de, şunları söyledi:

"Telekom servislerine ülkemizde giderek artan yoğun talep, bu konuda tüm girişimleri heveslendiriyor. Dolayısıyla biz de bazen bu tür talepler alıyor, değerlendiriyoruz. Bizim açımızdan mütüşebbis şirketimize güç kazandırırsa, muhakkak ki değerlendirebiliriz. Fakat netice itibariyle bizim baştan da söylediğimiz gibi bunu halk ortaklığına açma konusunda kararlıyız. Yani mümkün olan en kısa sürede, şirket gelişimini bir miktar tamamlayıp başarıya ulaştıktan sonra zaten biz bu teşebbüsü, 25 yıllık bir lisans hakkı olması ve başarılı olacağına kesin gözüyle bakılmasına rağmen muhakkak sermaye piyasasında tasarrufçularımızla paylaşacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!