Grundig'in TV'leri Beko'dan

Güncelleme Tarihi:

Grundigin TVleri Bekodan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2001 02:15

Alman elektronik devi Grundig, tüm dünyada satacağı 37, 51 ve 55 ekran televizyonları Beko Elektronik'e ürettirme kararı aldı. İki şirket arasında 3 yıllık bir anlaşma imzalanırken, Beko, Grundig için TV üretimi yapan ilk firma ünvanını kazandı.

Dünyanın en büyük elektronik eşya üreticilerinden Alman Grundig, kendi markası altında televizyon üretimi için Koç Grubu şirketlerinden Beko Elektronik'i seçti. Böylece Beko Elektronik, dünyada Grundig için televizyon üreten ilk firma ünvanını da kazanacak.

Beko Elektronik, Grundig ile yıllık yaklaşık 1 milyon adet TV ihracatını içeren 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. Grundig'in tüm dünyaya sattığı 37, 51 ve 55 ekran televizyonları, bundan sonra Beko Elektronik üretecek. Avrupa'daki birçok firmada incelemeler yaptıktan sonra Beko Elektronik'te karar kılan Grundig, bu yıl sonundan itibren 3 yıl boyunca her yıl 1 milyon adet TV satın alacak.

Beko Elektronik Genel Müdürü Aydın Çubukçu, 2003 ve 2004 yılı için bu rakamların artabileceğini bildirdi. Grundig ile görüşmelerin Mayıs ayından bu yana sürdüğünü belirten Aydın Çubukçu, şöyle dedi:

‘‘Grundig ile yaptığımız anlaşma, bugüne kadar üzerinde yoğunlaştığımız kalite ve teknoloji yatırımlarının bir sonucudur. Anlaşmayla birlikte revize ettiğimiz ciro hedefimizin 550 milyon dolar olacağını tahmin ediyoruz.’’

Aydın Çubukçu, 2002 yılında üretecekleri 3.5 milyon adet televizyonun, 3 milyonunu ihraç etmeyi planladıklarını açıkladı. Çubukçu, şöyle devam etti:

‘‘Önümüzdeki yıllar için üretim artışlarını daha önceden hedeflediğimiz için, kapasite arttırımı ve bu yönde yapılacak olan yatırımlarımız planlanmış ve bu yıl itibarı ile devreye alınmaya başlamıştı. Bu yüzden şu an için kapasite arttırımı dahil, planlamış olduğumuz yatırımlara devam edilecektir. Büyüme planlarımızda üretim artışını öngördüğümüz için mavi yakalı alımı da planlanmıştı. Tüm çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor.’’

Her iki firmanın da birbirinin gücünden yararlanmak istediği için böyle bir anlaşma yapıldığını kaydeden Çubukçu, ‘‘Grunding için üretilecek televizyonlar ağırlıklı olarak Avrupa Kıtasına gönderilecek ancak, diğer bölgeler için de özel projeler hazırlandı. Bu anlaşma ile, Grunding'in marka gücü ve pazar avantajlarından faydalanmakla birlikte, artan üretim adetlerimiz ile rekabet gücümüz de artacak’’ dedi. Çubukçu, şunları söyledi: ‘‘Bu tip anlaşmalar genellikle ilk aşamada 3 yıllık imzalanır ve firmalar bu süre içinde birbirlerini tanırlar. Bizim imzaladığımız anlaşma çok daha uzun soluklu bir anlaşma ve ileriki yıllarda adet ve ekran boyutlarında artışlar olmasını bekliyoruz. Bu anlaşma ile, Grunding'in marka gücü ve pazar avantajlarından faydalanmakla birlikte, artan üretim adetlerimiz ile rekabet gücümüz de artacak.’’

Arçelik, Brandt'a istihdam sözü verdi

Fransa'da Moulinex grubunun iflas eden beyaz eşya üreticisi yan kuruluşu Brandt şirketinin satışına ilişkin ihaleye katılan Arçelik'in 3 bin Brandt çalışanını istihdam etmeyi önerdiği bildirildi. La Tribune gazetesi, Nanterre ticari mahkemesinin, ihaleye katılan şirketlerin sunduğu tekliflere ilişkin kararını 20 Aralık'a kadar vereceğini bildirirken Brandt çalışanların tekliflerden hayal kırıklığına uğradığını da belirtti. Gazete, Brandt'in Fransa'daki tesislerinde 5 bin 500 kişinin çalıştığını anımsatırken teklif veren şirketlerden İtalyan Candy'in çalışanlardan 3 bin 300'ünü, Arçelik'in 3 binini, ABD'li Whirlpool'un ise, 1.700'ünü istihdam etmeyi önerdiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!