Greenspan tahvil fonuna danışman

Güncelleme Tarihi:

Greenspan tahvil fonuna danışman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 11:34

Bir zamanlar ekonominin maestrosu olarak tanınan eski ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Alan Greenspan, kendine yeni bir iş buldu. Greenspan bundan sonra dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticisi olan Pacific Investment Management Co.'ya (Pimco) danışmanlık yapacak.

Haberin Devamı

Pimco'nun Singapur Ofisi'nin Başkanı Foong Hock Meng dün yaptığı açıklamada, Greenspan'in çeyrek dönemlik ekonomik forumlarda stratejik danışmanlık yapacağını söyledi. Greenspan, aynı zamanda şirketin yönettiği 100 milyar dolar değeri Total Return fonunun baş yatırım uzmanı Bill Gross ile birlikte çalışacak. Aynı zamanda bir yatırım bankası da olan Pimco'nun sahibi ise Almanya merkezli küresel sigortacılık şirketi Allianz.

2006'nın Ocak ayında FED Başkanlığından emekliye ayrılan Greenspan ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. FED'den emekli olduktan sonra ilk kez yeni bir işe başlayan 81 yaşındaki Greenspan, yaptığı açıklamalarıyla hâlâ küresel piyasalara yön verme gücüne sahip. Şubat ayında "ABD ekonomisi yıl sonunda resesyona girebilir" uyarısı yapan eski başkanın sözleri küresel piyasalarda orta çaplı bir panik dalgasının yaşanmasına neden olmuştu. O dönemdeki kayıpların toplamının 3.3 trilyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bu ayın başında şimdiki FED Başkanı Ben Bernanke'nin yumuşak iniş senaryosunu destekler nitelikte gelen veriler sonrasında açıklama yapan Greenspan ABD ekonomisi için resesyon ihtimalini, 3'te 1 olarak göstermişti. Küresel ekonomideki gidişat hakkında, isabetli tespitleriyle tanınan ve 18 yıl süreyle FED Başkanlığı görevini yürüten ekonomi gurusu, bugüne kadar çeşitli konferanslara konuşmacı olarak katılarak gelir sağlıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!