Grand Theft Auto V 3 günde 1 milyar dolar ciro yaptı

Güncelleme Tarihi:

Grand Theft Auto V 3 günde 1 milyar dolar ciro yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 09:42

Oyun dünyasının 266 milyon dolara mal olan yeni hiti Grand Theft Auto V 3 günlük cirosuyla sadece oyun dünyasının değil tüm eğlence sektörünün rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

Oyunseverlerin merakla beklediği Grand Theft Auto V 3 gün önce piyasaya çıktı. Grand Theft Auto V'in üreticisi Take Two Interactive'in açıkladığı satış rakamları ise dudak uçukladı.

Dün akşam açıklanan rakamlara göre Grand Theft Auto V 3 günde 1 milyar dolar barajını geçti. Take Two Interactive yetkililerine göre oyun bu satış rakamlarıyla eğlence sektöründe en hızlı 1 milyar dolar barajını geçen ürün oldu.

Şirketin Rockstar Studios birimi tarafından hazırlanan oyun XBox 360 ve Playstation 3 platformları için piyasaya sürülmüştü.

Playstation 4 ve XBox One versiyonunun ise Kasım ayında çıkması tahmin ediliyor.

3 GÜNLÜK CİRO İLE İSO 500'DE İLK 75'E GİRİYOR
Grand Theft Auto V'in 3 günde yakaladığı bu büyük başarı dev Hollywood filmlerini bile gölgede bıraktı. 3 günde 1 milyar dolar hasılat yapan bir Hollywood yapımı bulunmuyor. Öte yandan Eğer Take Two Interactive bir Türk şirketi olsaydı sadece Grand Theft Auto V ürününün 3 günlük cirosuyla İSO 500 listesinde ilk 75 sıra içinde yer alacaktı.

Haberin Devamı

Oyun dünyasının en büyük prodüksiyonu olarak dikkat çeken Grand Theft Auto V 270 milyon dolarlık maliyeti ile Avatar da dahil birçok Hollywood filmini bile geride bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!