Altın fiyatları ne kadar oldu? 30 Temmuz çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu 30 Temmuz çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 11:31

Altın fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı döviz işlemlerini yakından takip eden kişiler tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,47 artışla 192,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 315,00 lira, Cumhuriyet altını 1.288,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,47 yükselişle 192,50 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Altın fiyatları için sorgulamalar ilk işlem dakikalarından bu yana sürüyor. Özellikle geçtiğimiz hafta 190 lira bandından olan gram altın ve 313 TL’den satılan çeyrek altının bugünkü satış fiyatı merak ediliyor. Peki, altın fiyatları bugün en son ne kadar oldu?

Altının gramı haftaya yükselişle başladı. Gram altın 192,2 lira, çeyrek altın 314 lira ve Cumhuriyet altını 1.277 liradan işlem görüyor.

Yeni haftaya hareketli başlayan gram altın saat 13.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,72 artarak 192,04 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 314 lira, Cumhuriyet altını da 1.277 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sınırlı da olsa satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise önceki kapanışa göre 0,2 düşüşle 1.220,4 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, geçen hafta yükseliş isteğinde olan altın fiyatlarının yeni haftaya sakin başladığını belirterek, ticaret savaşlarına ilişkin taraflardan gelen ılımlı açıklamaların dolar varlıkların güçlenmesine neden olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

DÜĞÜNLERDE 'TAKLİT ALTIN' FURYASI

ŞANLIURFA’DA, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte yükselen fiyatlar nedeniyle altın alamayan ve çevresindekilere mahcup olmak istemeyenler, çareyi Çin ile Dubai’de üretilip, kaçak yollarla Türkiye’ye getirilen ve gerçeğinden zor ayırt edilen taklit altınlarda buluyor. Kentin simgesi olan Balıklıgöl çevresindeki tarihi çarşılardaki esnafın tezgahlarında satılan, 10-300 liradan satılan çeşitli boyutlardaki imitasyon takılar büyük ilgi görüyor.

Balıklıgöl esnafından Ramiz Mızarlıklı, yükselen altın fiyatları nedeniyle dar gelirli çiftler ve ailelerinin sıkıntıya girince, düğünde davetlilere mahcup olmamak için gerçeğinden ayrıt edilemeyen imitasyon altınlara yöneldiğini söyledi.Mızarlıklı, "Altın alacak gücü olmayanlar, karşılıklı anlaşarak, imitasyon altın alıyorlar. Bölgede sıkça kullanılan ’Frenk bağı’ isimli takının gerçeği 16 bin lira ama bizde onunla aynı ağırlıkta ve ebatta olan takı 300 liraya satılıyor. Bu takılar, genellikle düğünlerde gösteriş için alınıyor. Düğüne giden davetlilerden tutun da gelin ve damatta etrafa mahcup olmamak için çakma altınlardan alıyor" dedi.

Haberin Devamı

Balıklıgöl’deki tezgahlarda satılan sahte altınlara yerli-yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiğini dile getiren bölge esnafı, imitasyon takılar sayesinde düğünlerde artık kimsenin çevresine karşı mahcubiyet yaşamadığını belirtti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!