Goldman Sachs Petkim’e ortak

Güncelleme Tarihi:

Goldman Sachs Petkim’e ortak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:00

PETKİM’in yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’ye dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ortak oluyor.

Haberin Devamı

Yapılan ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor.

Petkim, Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. Ayrıca, yapılacak sözleşmede Goldman Sachs’ın bir zarara uğramaması için ilgili hisseleri SOCAR Türkiye’ye satma hakkı da yer alacak. Hisse devir işleminin tamamlanması, hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak.

AKBANK İLE ÖN ANLAŞMA


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Dünyanın en büyük yatırımcılarından birinin liman şirketimize ortak olması, projemizin ekonomisinin ve değerinin tescili anlamına geliyor. Liman yatırımımızın proje finansmanı kapsamında da ön anlaşmasını Akbank ile imzaladık. Akbank ile imzalanan term-sheet kapsamında 13 yıl vade ile 211 milyon USD finansman sağlamış olacağız. 7 yıl içinde Petlim’in halka arz çalışmalarının yürütülmesi ve Goldman Sachs International’a ait olacak hisselerin halka arz edilmesi için Goldman Sachs International’a yetki veriyoruz” dedi. Tamamlandığında, Türkiye’nin 3’üncü büyük konteyner limanı olacak yatırımın 2015 yılı son çeyreğinde hizmete gireceğini belirten Kenan Yavuz, aynı zaman diliminde Rüzgâr Enerji Santrali’ni de devreye almayı planladıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!