Goldman’ın eski yöneticisinden ‘berbat iş’ itirafı

Güncelleme Tarihi:

Goldman’ın eski yöneticisinden ‘berbat iş’ itirafı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Haberin Devamı

GOLDMAN Sachs eski ABD satış ve işlemlerden sorumlu yöneticisi Thomas Montag’ın, şirketin ipoteğe dayalı bir türev yatırımı konusunda “b..tan bir iş” dediği ortaya çıktı. Goldman Sachs’ın son mali krizdeki rolünü ele alan ABD Senatosu araştırma alt komitesi tarafından üyelere dağıtılan şirket çalışanları arasındaki e-mail trafiğine göre Montag, 22 Haziran 2007 tarihinde, Goldman ipotek işlemleri bölüm başkanı Dainel Sparks’a gönderdiği mailde “Şu Timberwolf ne b..tan bir iş” dediği belirlendi.
10 milyar dolar
Goldman Sachs tarafından biraraya getirilirek menkul kıymete dönüştürülen borç yükümlülükleri (CDO) türev enstrümanı olarak Mart 2007’de 1 milyar dolarlık değerle ihraç edilen Timberwolf, beş ay sonra CDO değerinin yüzde 80’ini kaybederek 2008’de tasfiye edildi. Senato alt komisyonu tarafından dağıtılan verilere göre Goldman Sachs, Timberwolf ihracı öncesinde, Şubat 2007’de biten kendi çeyreği sırasında, ipotek tahvillerinin yükseleceği konusunda 6 milyar dolarlık vadeli işlem, düşeceği konusunda ise 10 milyar dolarlık işlem yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kaçınılması gereken şirket

ANALİSTLER Goldman Sachs’ın içinde bulunduğu durum nedeniyle yatırımcılar arasında kaçınılması gereken bir şirket olarak konuşulduğu belirlendi. Goldman Sachs’ın hükümet suçlamalarıyla rakiplerine karşı elinde tuttuğu avantajın çoğunu kaybettiği vurgulanırken, şirketin piyasa paylarını kaybedeceği ve küçük oyuncuların piyasa payının artacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!