GM, Türkiye’de 3’e bölünüyor

Güncelleme Tarihi:

GM, Türkiye’de 3’e bölünüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

Küresel krize yenik düşüp iflasın eşiğine gelen ve markalarını bir bir satan Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), Türkiye’de de dağılıyor.

Avrupa’daki hem kârlı hem de güçlü markası Opel’i Kanadalı Magna’nın liderliğindeki bir konsorsiyuma satmaya hazırlanan GM’in, İsveçli markası Saab’ı da niş otomobil üreticisi Koenigsegg’e satması, GM Türkiye’nin bölünmesine neden oldu. 2004’te Chevrolet’in Türkiye’de faaliyete geçmesiyle ‘GM Türkiye’ ismini alan şirket önümüzdeki dönemde 3 ayrı şirket olarak faaliyet gösterecek.
Chevrolet gidiyor
GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel’in Magna bünyesinde yeni bir şirket olacağını ve kendisinin artık Opel Türkiye Müdürü olarak işine devam edeceğini belirtti. Keklik, “GM’in bünyesinde yer alan Chevrolet ise artık Opel’den bağımsız bir şirket olacak. Chevrolet’in Genel Müdürlüğünü şu an satış, pazarlama direktörü olan Murat Aydın yapacak. Saab için ise distribütör arıyoruz” dedi.
GM Türkiye’nin İzmir Torbalı’daki genel merkezinin sahibinin Opel olduğunu kaydeden Keklik, şöyle konuştu: “Şimdi Torbalı’daki tesislerimiz 2004 öncesinde olduğu gibi ‘Opel Türkiye’ ismiyle yoluna devam edecek. Dolayısıyla Chevrolet kalmak isterse kalır ama bize kira vermek zorunda kalacak. Ama ben kalacaklarını zannetmiyorum. Ayrı bir yapılanmaya gideceklerdir. Saab konusunda ise net bir karar yok ama biz Opel’e odaklanmak istediğimiz için yeni bir distribütöre devretmek istiyoruz. Yeni distribütör konusunda İsveçli şirketin kararı önemli. Büyük ihtimalle bir bayi bile alabilir.”
Yeniden yapılanacak
Chevrolet’in son dönemde zaten kendi bünyesinde pazarlama ve satış elemanlarının olduğunu kaydeden Keklik, “Sadece insan kaynakları, finans gibi alanlarda ortak yönetiliyorduk. Chevrolet ekibi bu konuda yeniden yapılanmaya gidecektir. Onun dışında çok da fazla yeni istihdama gerek kalmayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!