GM, Chevrolet’ye el attı yeni Kalos, ’Aveo’ oldu

Güncelleme Tarihi:

GM, Chevrolet’ye el attı yeni Kalos, ’Aveo’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

General Motors’un Güney Kore’li Daewoo’yu satın almasının ardından tüm dünyada yeniden yapılanan Daewoo, 2004 yılından bu yana Türkiye başta olmak üzere Avrupa’da ’Chevrolet’ markasıyla satılmaya başlandı.

Kalos, Evanda, Lacetti ve Rezzo modelleriyle Türk tüketicilerinin beğenisine sunulan Chevrolet markası 2006 yılında ise GM’in ağırlığını koyduğu modelleri ile Avrupa’da atağa kalkmaya hazırlanıyor. Chevrolet, bu atağa Avrupa’da ismini ’Aveo’ olarak değiştirdiği yeni Kalos Sedan’la başlarken, yıl ortasında piyasaya süreceği 4x4 Captiva, Epica ve ilk dizel motor seçenekleri ile çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Aveo ismini alan yeni Kalos Sedan, Avrupa pazarı için GM mühendisleri tarafından geliştirilen ve tasarlanan ilk Chevrolet modeli olma özelliğine sahip. Chevrolet’in şu an pazardaki modelleri Koreli Daweoo şirketi tarafından geliştirilmişti. Türkiye’de Mart ayı başında piyasa çıkacak Aveo Sedan, çocuklu aileleri hedefleyen ’Her gün için otomobil’ sloganıyla satılacak.

SLOVENYA’DA TANITILDI:

Geçtiğimiz hafta Slovenya’da uluslararası lansmanı yapılan Aveo Sedan görünümüyle Kalos’a göre önemli ölçüde büyümüş. Markanın yeni tasarım çizgisinin en görünür ifadesi ise otomobilin ön kısmında. Motor kaputunun içine doğru iyice çekilmiş üç boyutlu farlar ve ön kanatçıklar ile geniş krom bantlara sahip ızgaralar tasarımda farklılığı ortaya koyuyor. Bagaj kapasitesine bakıldığında, Aveo Sedan Kalos’a göre 20 litre artarak 400 litreye ulaşmış. Arka koltuk arkalığını yatırarak düzleştirdiğinizde, bu kapasite daha da genişliyor. Gösterge paneli, tamamen yeniden tasarlanmıştır. Panel, dört krom çerçeveli yuvarlak gösterge ile çarpıcı hava çıkışlarına, tamamen entegre bir ses ünitesine ve klima için geniş ve kullanımı kolay döner düğmelere sahip bir orta konsoldan oluşuyor. Aveo’nun 1.2 72 beygir ve 1.4 94 beygirlik iki motor seçeneği bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!