Glütensiz mutfak ile turist çekti

Güncelleme Tarihi:

Glütensiz mutfak ile turist çekti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 22:23

TÜM turizm sektörü için oldukça zor geçen 2016 yılından sonra, 2017’nin bir toparlanma ve geri dönüş yılı olarak adlandırılabileceğini ifade eden Güriş İnşaat Turizm Koordinatörü Fikret Demirtürk, Güriş İnşaat’a ait Mirage Park Resort ile ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Demirtürk, “2017 yılında Nisan-Aralık ayları toplamında 25 bin kişiyi ortalama 7 gün otelimizde ağırladık. 2018 yılında ise 37 bin kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. Otelimizi en çok tercih eden ülke vatandaşları sıralamasında listenin üst sıralarını Rusya-Ortadoğu ülkeleri, iç pazar ve Avrupa ülkeleri paylaşıyor. Bununla birlikte Dünyanın en uç noktalarında dahi satış yapabiliyoruz” dedi. 

Mirage Park Resort’ün yeni sezonunda çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenlere yönelik diğer mutfaklardan bağımsız olarak glutensiz mutfak inşa ettiği bilgisini veren Demirtürk, “Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle özel menüler sunan glutensiz mutfak danışmanlığını, glutensiz ürünler şefi olan Erkut Abda üstleniyor. Mutfağın üretim hattında glutene bulaşma ihtimali dahi olmayan ürünler tercih ediliyor. Bu proje dünyanın farklı ülkelerindeki turistlerin de dikkatini çekti, glutensiz mutfağı olduğu için gelip rahatlıkla konaklayan turistlerimiz mevcut” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!