Global Yatırım Holding'ten hidroelektrik santrali

Güncelleme Tarihi:

Global Yatırım Holdingten hidroelektrik santrali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 10:46

Global Yatırım Holding, Türkiye'de 7 ayrı yerde toplam 575 megavat gücünde hidroelektrik santralı kuracak.

Haberin Devamı

Global Yatırım Holding Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Selran Çakır direkt veya dolaylı iştiraki ve yüzde 26.6 hissesi olan Energaz A.Ş. aracılığıyla 2004 yılında şehir gaz dağıtım ihalelerine girdiklerini, şu anda 11 şehirde doğal gaz dağıtımı faaliyetini sürdürdüklerini bildirdi. Çakır, Adana'da Çakıt çayı, Giresun'da Kızılırmak'ta Kargı, Kızıldere Çamköy, Bitlis'te Aksar-Nazar, Van'da Ilıca, Düzce'de Aksu ve Siirt'te Çetin Barajı olmak üzere toplam 7 yerde hidroelektrik santrali kuracaklarını belirtti.

Holdingin hidroelektrik santralı projesi olarak ilk yatırımının Adana'da Çakıt çayı üzerinde 20 megavatlık proje olduğunu ifade eden Çakır, Kızılırmak üzerindeki Kargı santralinin 98, Kızıldere Çamköy santralinin ise 20 megavat gücünde olacağını söyledi. Bitlis'te kurulacak 36 megavat gücünde Aksar-Nazar projesi ile Van'da kurulacak 8 megavat gücündeki Ilıca projesi ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) nezdinde lisans başvurusu yapan Gümüşsan Enerji'nin de tüm hisselerinin devralındığını anlatan Çakır, şöyle devam etti:
“Bu yıl Düzce'de Aksu deresi üzerinde kurulacak 43.7 megavatlık Aksu projemiz var. Bunun yanında Global Yatırım Holding iştiraklerinden Global Altyapı A.Ş, Siirt'te kurulması planlanan 350 megavat gücünde Çetin barajı ve hidroelektrik santrali projesine dair ihaleyi, en yüksek teklifi vererek kazanmıştır.

Haberin Devamı

Çakıt hidroelektrik santralında gelecek yıl elektrik üretimine başlanacak. Çamköy hidroelektrik santralı projesi dışında kalan 6 projenin yapımına bu yıl başlanması hedefleniyor. Aksu, Akşar ve Ilıca hidroelektrik santrallarının 2009, Kargı'nın 2010, Çetin'in 2011 yılında bitirilmesi öngörülmektedir.”

Çamköy projesinin de gelecek yıl başlayıp 2010'da bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Çakır, “Projelerin hepsi tamamlandığında toplam kurulu güç 575 megavat ve yıllık elektrik üretimi 2 bin 216 GWh seviyesinde olacaktır” dedi.
Çakır, Anadolu Elektrik Üretim A.Ş'nin yüzde 47.6, Gümüşsan Enerji A.Ş'nin tüm hisseleri ve Osmanlı Enerji A.Ş'nin de yüzde 50.08 hissesini satın aldıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!