‘Global’ erteleme

Güncelleme Tarihi:

‘Global’ erteleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 19:57

TELEKOMÜNİKASYON operatörlerinin altyapı ihtiyaçlarını karşılayan Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına günler kala erteleme kararı geldi.

Haberin Devamı

Dün açıklama yapan şirket, ABD başkanlık seçimleri, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) almayı düşündüğü faiz kararlarının muhtemel etkileri ve siber risklerin ertelemeye sebep olduğu ifade etti. Analistlerin bir bölümü bu gerekçelerin doğru olabileceğini belirtirken bir bölümü de talep toplama fiyat aralığının yüksek olduğunu, talebin düşük kaldığını ve bu yüzden erteleme kararı verildiğini ileri sürdü. Geçtiğimiz hafta toplamda 1.4 milyar TL değerle hisse başı 3.82 TL – 4.46 TL fiyat aralığında talep toplamaya başlayan Global Tower’ı değerlendiren bir aracı kurum analisti, “Sonuçta ne sebeple olursa olsun şirketin halka arzını ertelemesinin en büyük nedeni beklentilerin altında talep toplamasıdır. Piyasa daha iyi koşullarda olduğunda gerçekleştirilecek bir halka arzda daha başarılı sonuç sağlanabilir” dedi.

Haberin Devamı

SİBER SALDIRI İDDİASI

ABD’deki yatırımcılardan gelen talebin, bu ülkeye yönelik yapılan DDoS saldırılarının yaşandığı 21 Ekim’e denk gelmesiyle aksadığını belirten Global Tower Genel Müdürü Nihat Narin, “ABD’nin önemli bir pazar olup projemize daha büyük bir değer katacağı düşüncesiyle bu pazarı da dahil edebilmek adına arzı ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. İlerleyen günlerde daha güçlü bir halka arz yapmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca Narin, ABD başkanlık seçimleri ve FED’den beklenen faiz kararı ifadeleri için, “Halka arz sürecinden çok bir sonraki planlama için potansiyel belirsizliklerin ortadan kalkmış olmasını tercih edeceğiz” dedi.Ödenmiş sermayesinin yüzde 21.7’sini halka arz edecek olan şirket, hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplamıştı. Talep toplamadan önce açıklama yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu söylemişti. Akça, “Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!