Giyim sektörü bu konferansta buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Giyim sektörü bu konferansta buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 17:16

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı 3-4 Mayıs’ta gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Konferans bu yıl da; Moncler Yönetim Kurulu Başkanı Remo Ruffini, Celio COO’su Laurent Portella, Lee Cooper Global CEO’su Andy Dunkley, Girboud markasının yaratıcısı ve tasarımcısı Francois Girboud, FG4 markasının yaratıcısı Geroge Davies, Express Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Micheal Weiss, Woolmark Grup Direktörü Paul G. Swan,NIKE Global Tedarikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ernie Rose gibi global moda ve hazırgiyim devlerinin yanı sıra; Euratex Yönetim Kurulu Başkanı Alberto Pacanelli, Dr. Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İskan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Günther Horzetzky, Cotton Council International Yöneticisi Marsha Powell gibi önemli katılımcıları ağırlayacak.

 

Haberin Devamı

5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı ile ilgili program ve gelişmeler; TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Sami Kariyo, Suzan Toplusoy ve Şeref Fayat’ın katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında paylaşıldı. 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı’nın açılışını; T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katılımları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

Basın toplantısında, konferans ve katılımcılar hakkında bilgi paylaşan TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin;Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği olarak; “global moda ve hazır giyim sektörünün devlerini” bir kez daha “En Moda Konferans” çatısı altında buluşturacak olmaktan ötürü son derece heyecanlı olduklarını söyledi. 30 ülkeden katılımcılarla, bu yılki konferansta otuzsekiz dünya markası ve alıcılarıyla Türk imalatçılarını buluşturduklarını ifade eden Negrin; “Konferans’ta konuşmacı olarak sektörle birikimlerini paylaşacak olan global moda devleri; yüz milyarlarca dolar bir cirosal büyüklüğü temsil ediyor. İstanbul’da böylesi bir katılımla gerçekleşecek Konferans; şüphesiz Türkiye’yi de bir kez daha global tekstil sektörünün gündemine taşıyacak.” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÇİN’den DAHA AVANTAJLI ÜRETİM FIRSATI YAKALAYABİLİR...

 

TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kariyo ise basın toplantısı sırasında yeni açıklanan teşvik paketini değerlendirdi. Kariyo, teşvik paketinin Türk hazır giyimcisine önemli bir fırsat sağladığını belirterek şunları söyledi; “Yeni teşvikler 5. ve 6. bölgede yatırımcıya tanınan kolaylıklarla, Çin’den daha avantajı üretimşansı doğuyor. Çinde şu anda 500 dolar üretim maliyeti varken yeni teşvikle bu bölgelerde yatırım yapılırsa 350-400 dolar seviyesinde üretim maliyeti ile “Türkiye’de Çin şartları” yaratılabilir. Bu da Çin’de üretim yapan yatımcı için Türkiye’de üretim yapması için bir fırsat doğurabilir.”

 

Haberin Devamı

İKİ GÜNDE 2,1 MİLYAR DOLARLIK TİCARETE ZEMİN OLUŞTURACAĞIZ...

 

Konferans’ta dünyanın 38 önemli marka ve alıcılarıyla Türk imalatçılarının buluşacağı toplantılar konusunda bilgi aktaran TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Fayat; iki gün içinde alım gruplarıyla tedarikçiler arasında yaklaşık 3 bin görüşme gerçekleşeceğini vurguladı. Toplam ticaret hacminin yaklaşık 200 Milyon adet ürüne tekabul ettiğini ifade eden Fayat; “Otuzsekiz alım ofisi ve üç yerli alım markamızla toplam 2.1 Milyar Dolarlık bir tiçaret hacminden bahsediyoruz; bu miktarın 130 Milyon Doları yerli markalarımız olan Koton, Kığılı, Mithat giyim firmalarının yurt içi alım miktarı. Toplam ticaret hacmi yaklaşık 200 milyon adet ürüne karşılık gelmektedir. 2023 vizyonu ile birlikte; Konferans kapsamında yer alacak bu toplantılar büyük önem arz ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!