Girişimciler kimlerden uzak durmalı?

Güncelleme Tarihi:

Girişimciler kimlerden uzak durmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:08

Kendi işini kurma hayali olan girişimciler için çevrelerindeki insanlar oldukça önemli. İşte girişimcilerin uzak durması gereken kişiler...

Haberin Devamı

Büyük hedeflere sahip olan ve hayallerinin peşinde ilerleyen genç girişimcilerin önündeki yol hem zorlu hem de uzun. Bu süreçte başarılı olmak için atılacak her adıma dikkat etmek gerekiyor. Bazı fırsatların hemen değerlendirilmesi, bazı durumlardan da hemen kaçınılması son derece önemli.

Çevre faktörü her iş sahasında etkili. Özellikle girişimcilerin yanında olan insanların bazı şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Yarar sağlayacağını düşündüğünüz insanlar, işinizin önündeki en büyük engel olabilir. Peki iyi bir girişimci olmak ve hayallerinize ulaşmak için hangi insanlardan uzak durmalısınız?

Ön Yargılı İnsanlar

Birlikte hareket ettiğiniz ya da destek görmek için yardımına başvurduğunuz insanların ön yargılı olması, bir çuval incirin berbat olmasına neden olabilir. Henüz ilk adımda kesin hüküm veren ve bu kararlardan dönmeyen insanlar, gelişmenize engel olacaktır. Bu karakterdeki kişiler sizin hakkınızda dahi ön yargılara sahip olabilir.

Haberin Devamı

Karamsar İnsanlar

Girişimciliğin en önemli adımlarından biri de hayal kurmak, hedeflemek ve motive olmaktır. Karamsar insanlarla birlikte çalışmanız durumunda, bu adımlardan biri mutlaka sekteye uğrar. Her girişimin ve işin mutlaka kötü sonuçlanacağını düşünen, karşınıza çıkabilecek engelleri ilk fırsatta söyleyen insanlar moral ve motivasyon dengenizi ciddi oranda etkiler. Bu insanlar, sosyal yaşamınıza da zarar verir.

Piyasayı Tanımayan İnsanlar

Girişimcilerin adım atacağı iş dünyası, son derece rasyonel ve acımasız bir alan. Duygusallığın olabildiğince geri plana itilmesi gereken bu alanda bilgili ve akademik düzeyde konuya bakış açısına sahip insanlarla çalışmanız gerekiyor. Ayrıca piyasayı, pazarı, hedef kitleyi ve pazarlamayı iyi bilen insanlarla hareket etmelisiniz. Pazarı tanımayan ortaklarınız yanlış ve geri dönüşü olmayan adımlar atmanıza neden olabilir.

Fazla Hayalci İnsanlar

Piyasada harekete geçerken ayaklarınızın yere basması çok önemli. Hayal kurmak çok önemli ancak hayallerinizin dahi içerisinde gerçeklik payı olmalı. Aksi durumda ciddi hayal kırıklığına uğramak ve yatırımlarınızın çöpe gittiğini izlemek sürpriz olmaz. Bu nedenle rasyonel fakat hedefleri olan insanlarla hareket etmeniz, hayalci insanlarla birlikte çalışmanızdan çok daha fazla katkı getirecektir.

Haberin Devamı

Profesyonellikten Uzak İnsanlar

İş dünyasında profesyonellik son derece önemli. Kurumsal bir girişimci olmak istiyorsanız çevrenizde mutlaka profesyonel ve ahlaki değerlere önem veren insanlar olmalı.

BAKMADAN GEÇME!