Giresun’da çevre çalışmaları hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da çevre çalışmaları hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 21:18

Giresun Belediyesi şehir içi çöp toplama sisteminde yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilk kez uygulanacak sistemle çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

SON dönemlerde çevreci projelere ağırlık veren Giresun Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Mahallerde çöplerin toplandığı konteynerların yerin altına indirileceğini belirten Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilk deneme istasyonunun yapıldığı Aksu Mahallesi Deniz Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YOK

Başkan Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Giresun’da ilk olan bir hizmete daha imza atıyoruz. Yerin altına yerleştirilen çöp konteynerları bacalarla yukarı bağlanıyor. Vatandaşlar kapakları kaldırıp bacalardan çöplerini boşaltıyor. Böylece hem görüntü kirliliği, hem de çevrenin kirlenmesi ortadan kalkıyor. Araçlarımız konteynerları periyodik olarak boşaltacaklar Aksu Mahallesi’nden ilk uygulamayı başlattık. Şehrin tamamına aynı uygulamayı yapmayı planlıyoruz. Aksu Mahallesi Deniz Sitesi alanında ilk uygulamayı yaptık. Bu tür projelere ağrılık vereceğiz.”

Haberin Devamı

BELEDİYE SERASI

Öte yandan Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan çiçek serasında yazlık çiçek hazırlıkları başladı. Yazlık ve kışlık olmak üzere yılda ortalama 200 bin adet çiçek fidanı üretilen serada mayıs ayı sonunda dikilmesi planlanan yazlık çiçeklerin ayrıştırılmasına başlandı. Müdürlük yetkilileri yaklaşık 10 dönümlük serada Giresun’da kullanılan yazlık ve kışlık çiçek ihtiyacının yüzde doksanının karşılandığını, ayrıca fidan üretimi de yapıldığını açıkladılar. Yaz mevsimi için ayrıştırılıp, geçici saksılara alınan çiçeklerin bir ay sonra dikilir hale geleceği kaydedildi.

DUYARLI VATANDAŞLARIN KIYAFETLERİ YERLEŞTİRİLDİ

GİRESUN Belediyesi’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği projelerden biri olan Askı Dolabı kampanyası yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Sosyal sorumluluk projesi adı altında gerçekleştirilen projelerden biri olan ve Hacısiyam Mahallesi İnönü Caddesi üzerine koyulan askı dolabı belediye çalışanları tarafından duyarlı vatandaşların belediyeye getirdiği kıyafetlerle yeniden dolduruldu.

Yetkililer; askı dolabının belli zaman aralıklarında belediye tarafından kontrol edilip düzenliği ve temizliğinin yapıldığını söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!