‘Gezi’ye benzemesin diye ağaç kesmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

‘Gezi’ye benzemesin diye ağaç kesmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havaalanının çevreci bir anlayışla yapılacağını, bunun için Singapur’u örnek alabileceklerini söyledi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havaalanının çevreci bir anlayışla yapılacağını, bunun için Singapur’u örnek alabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özdemir, “Aksi halde Gezi Parkı’ndaki çevreciler gelip gösteri yapabilir” dedi. İstanbul’a yapılacak üçüncü havaalanı ihalesini 22 milyar 152 milyon avro artı KDV ile alan Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun sözcüsü Nihat Özdemir, dünyadaki tüm havaalanlarını incelediklerini ve İstanbul’a farklı teması olan bir alan kazandıracaklarını belirterek, kamuoyuna bazı sürprizleri olacağını söyledi.

Yeni havalimanının çevreci olacağını vurgulayan Özdemir, “Mümkünse hiç ağaç kesmeden yapmak istiyoruz. Aksine en çok ağacın olduğu bir havalimanı yapmak istiyoruz. Dünyada çevreci havalimanlarını araştırdık. Singapur çok güzel, yemyeşil bir alana sahip. Orayı örnek alabiliriz. Hatta yeşil sertifika üzerinde duruyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!