Genel kargo gemisi denize indirildi

Güncelleme Tarihi:

Genel kargo gemisi denize indirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 01:34

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaklaşık 20 milyon dolara inşa edilen 131,20 metre uzunluğundaki genel kargo gemisi denize indirildi.

Haberin Devamı

Marmara Tersanesinde inşa edilen 131,20 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğindeki “YM FUJİ” adlı genel kargo gemisi, 220 personel tarafından 14 ayda tamamlandı

Yaklaşık 20 milyon dolara inşa edilen 11 bin 200 detveyt tonluk (DWT) gemi, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynakları kesilerek denize indirildi.

Yıldırım Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Yüksel Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye ve dünyada 11 sektörde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Geminin 11 bin 200 detveyt ton olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Tersanede yaptığımız son kuru yük gemisi. Bundan sonra Fildişi Sahilleri'nde yaptığımız yatırımın parçası olan ilk etapta 16, toplamda 45 feribotun inşasına başlayacağız. Hepsi Fildişi Sahilleri'ne ihraç edilecek. Orada feribot taşımacılığı için yerel bir şirketle ortaklık kurduk. Sonuçta tersanemizi ayakta tutmak için hem grup için hem de grup dışında bu tür projeler getirerek düşük ekonomik koşullarda istihdamı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince ekonomiye destek olmaya çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Yıldırım, Türkiye'deki tersanecilik alanında daha çok "butik" işler yapıldığını belirterek, denizcilik sektörünün dünyada sıkıntılı günler geçirdiğine söyledi.

Altı yıldır dünyadaki kuruluşların sektörün düzelmesini beklediğini ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini aktaran Yıldırım, "Bu nedenle firmalar, mümkün olduğunca ayakta durmak için düşük maliyetlerle iş yapmaya çalışıyor. Bu iş global olduğu için Türkiye'de etkilendi" değerlendirmesinde bulundu.

Denize indirdikleri geminin, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Avrupa'ya çalışacağını vurgulayan Yıldırım, zaman zaman Amerika kıtasına da gideceğini kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!