Gençlik festivalde

Güncelleme Tarihi:

Gençlik festivalde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 01:00

KAYAK merkezlerinde üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlenen festivaller bu yıl büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Unitravel’in düzenlediği Avea Whitefest’e 15 yıl önce 120 kişi katılırken bu yılki organizasyona 11 bin kişi bekleniyor.

İLK olarak 1999’da 120 kişilik tur olarak başlayan Uludağ gençlik festivali Whitefest 2013’te 10 bin 500 kişiye ulaştı. Jolly Tur’un gençlik markası Unitravel’in düzenlediği Avea Whitefest’e bu yıl 11 bin kişiyi hedeflediklerini ifade eden Uni Travel Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar, 3 dönem olarak düzenlenen festival ile Uludağ’da toplam yatak kapasitesinin 3’te 2’sini kendilerinin doldurduğunu söyledi. Uludağ’da toplam yatak kapasitesinin 3 dönem için 16 bin 500 olduğunu belirten Vardar, “Her sene dört gece beş günlük periyotlarda turumuzu düzenliyoruz. Üniversitelerin sömestr tarihlerine göre ayarlıyoruz. Bu sene 19-23 ocak 26-30 ocak 9-13 şubatta üç periyot halinde turlarımız var. Şu an da turlarımız dolma aşamasına geldi. 11 bin hedefini tutturacağız gibi gözüküyor. Uludağ ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

HER GÜN KONSER

Üç döndemde ayrı ayrı koserler düzenlendiğini söyleyen Vardar, “Bir konseri ücretsiz yapıyoruz. 4 gün boyunca partiler yapıyoruz. İlk turda Duman, ikinci turda Gripin, üçüncü turda ise Sıla konserleri olacak. Bunların dışında Bengü, Murat Dalkılıç, Fettah Can, Fatih Ürek, Suat Ateşdağlı, Erdem Kınay, Merve Özbey on iki gece boyunca sahne alacaklar.
Misafirlerimiz her şey dahil olarak ağırlanıyor. Birçok ücretsiz aktivite sunuyoruz. İçecekler de yemekler de ücretsiz oluyor” diye konuştu.
Otelleri 11 ay önceden kapatarak bir anlada erken rezervasyon yaptıklarını dile getiren Vardar, ilk dönem festivalin başlamasıyla birlikte hemen 2015’in hazırlıklarını yapmaya başladıklarını söyledi. Festivale katılım ücretleri de 300 lira ile 1090 lira arasında değişiyor. Tarih, otel, oda tipine göre fiyatlar değişim gösteriyor. 26-30 ocak dönemi liseler için de tatil dönemine denk geldiğinden fiyatlar yükseliyor. Ancak bu dönem için de satışlarımız bitme aşamasında. Organizasyona katılanların yüzde 95’ini öğrenciler oluşturuyor’’ dedi.

450 TL

Haberin Devamı

Festivaller için katılımcıların ödediği ortalama ücret

5500

Haberin Devamı

Uludağ’da bulunan toplam yatak kapasitesi

20 bin

Uludağ’da düzenlenen festivallere katılan kişi sayısı

10 bin 500

2012’de Uni Travel’la festivallere katılan kişi sayısı

Yüzde 95

Festivale katılanlar arasında öğrencilerin oranı

13

Festival süresince konser verecek sanatçı sayısı


Bahar döneminde devam ediyor

KAYAK turizminin yapıldığı diğer bölgelere de turlar düzenlediklerini söyleyen Mert Vardar, “Uludağ’da düzen daha yerleşik, avantaj fazla. Eğlenceye dönük çok fazla mekan oluşturabileceğimiz yerler var. Nisan’da başlayıp mayıs sonuna kadar devam eden bahar döneminde de öğrencilerin motive olabilmeleri için ya sınav öncesine ya da sınav sonrası döneme özel turlar denk getiriyoruz. 32 bin öğrenciyi tatili götürüyoruz. Üniversitelerde çok güçlüyüz. En çok Bilkent, Bilgi, Koç, Yeditepe, Sabancı, Bahçeşehir, Kültür, Boğaziçi, Yıldız, İstanbul, Galatasaray Üniversitesi’nden katılım alıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!