Gençlere özel dijital cüzdan

Güncelleme Tarihi:

Gençlere özel dijital cüzdan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2019 08:00

Akbank kısa süre önce AkÖde iştirakiyle gençlere yönelik dijital cüzdan uygulaması Tosla’yı başlattı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk banka iştiraki olan e-para şirketi olarak kurulan AkÖde, Ekim 2018’de e-para lisansı aldı ve gençlere yönelik bir ürün olan Tosla’yı hayata geçirdi. Amerika’da Venmo, Zelle, Paypal SnapCash, Çin’de Alipay, WeChatpay, Güney Kore’deki Toss gibi Türkiye’de de Tosla gençlerin hayatına adım attı. Akbank çatısı altında bu uygulamayı hayata geçiren AkÖde Genel Müdürü Sitare Sezgin ile Tosla’yı konuştuk.

NAKİT CÜZDAN

Tosla çok basit anlatımı ile dijital bir nakit cüzdan. Farklı kanallardan kolayca para yükleyip bu dijital bakiyenizi uygulama içinden ürünler satın almak, QR kod ile ödeme yapmak, ön ödemeli kart ile temassız ve güvenli alışveriş yapmak ya da arkadaşlarınıza 7/24 para göndermek için kullanabiliyorsunuz.

Sitare Sezgin, Tosla’nın doğuş hikayesini anlatırken, Y ve Z kuşağını hedeflediklerini söylüyor ve “Para ile ilişki 18 yaşından daha evvel başlıyor. Dijital ile büyümüş Y nesli ve dijital dünyaya doğmuş Z nesli bankacılıktan daha azını ama bankalardan daha fazlasını bekliyor. Gençler kullanacakları ürünün dijital olmasını istiyorlar. Ancak bankacılık dinamikleriyle geliştirilen bir dijital üründen ziyade, dijital dünyanın dinamikleriyle geliştirilmiş bankacılık ürünlerine ihtiyaç duyuyorlar. Biz genç kitlenin basit finansal ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık” diyor.

Haberin Devamı

BCG Perspectives verilerine göre Türkiye’de 15-25 yaş arası nüfusun yüzde 58’inin banka ilişkisi bulunmuyor. Sadece cep telefonu ve e-posta bilgileriyle kolayca ve hızlı hesap açılabilen Tosla ile banka kullanımı olmayan kesimin kolay ve eğlenceli bir şekilde para gönderip almasına, dijital ödemeler yapmasına ve ön ödemeli kart sahibi olmasına olanak tanınıyor.

PARANIN SOSYAL HALİ

Tosla’yı ‘paranın sosyal hali’ olarak tanımlayan Sitare Sezgin, elektronik para kuruluşlarının sahip olduğu tüm yetkilerle; elektronik para ihracı, ön ödemeli kart tedariki, e-ticaret ödemelerine aracılık gibi işlemlerin Tosla üzerinden yapılabildiğini anlatıyor. AkÖde olarak ödeme sistemleri alanında yeni nesil çözümler üreten bir şirket olmayı hedeflediklerini aktaran Sezgin, ‘paranın sosyal hali’ derken anlatmak istediklerini de,“Tosla’da kullanıcılarımız gerçekleştirdikleri tüm işlemleri arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Arkadaşlarını bularak onları takip edebiliyor ve paylaşımlarını görebiliyor. Bu paylaşımları beğenebiliyor, yorum yapabiliyor, yorumlara cevap verebiliyor. Sosyal hayatlarını arkadaşlarıyla paylaşan gençler, Tosla’da da bu deneyimi sürdürmeye devam ediyor” şeklinde ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!