Genç sosyal bilimcilere destek

Güncelleme Tarihi:

Genç sosyal bilimcilere destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:30

Merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın 15. ölüm yıldönümünde düzenlenen anma ve ödül töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın 15. ölüm yıldönümünde düzenlenen anma ve ödül töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın toplumun her alanda gelişmesi gerektiğine olan inancını hatırlatarak, “Sosyal bilimlerin ülkenin gelişmesine olan katkısını önemserdi. Dünyanın içinden geçtiği küresel karmaşalara bakarak, dönemi anlama ihtiyacımız arttıkça ve buna bağlı olarak da sosyal bilimlere verilen önem arttıkça Sakıp Bey’in ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Sabancı Üniversitesi tarafından verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, Türkiye’nin sosyal bilimler alanında verilen ilk uluslararası ödülüdür. Jürisiyle süreçleriyle ve katılımcılarıyla uluslararası standartlardadır” dedi. Sabancı Üniversitesi’nin Sakıp Sabancı’nın da vizyonuyla uluslararası alanda çeşitli işbirlikleri geliştirdiğini kaydeden Güler Sabancı, konuşmasında Colombia Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğini ve üniversite bünyesinde kısa süre önce Sakıp Sabancı Kürsüsü’nü kurduklarına değindi. Türkiye’de sosyal bilim alanında saygın araştırmaları teşvik etmek, dünyada Türkiye hakkında entelektüel merak uyandıracak araştırma örnekleri çıkarmak amacıyla 2006’dan bu yana verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nün gelecek yılki konusunu ‘Ekonomi ve Türkiye’nin Geleceği: Sürdürülebilir Çevre, Ulaşım ve Enerji’ olarak belirlediklerini açıklayan Güler Sabancı, sözlerini şöyle tamamladı: “Her sene olduğu gibi yine güncel bir konuyu akademik platforma taşıyacak, bu konuda çalışan genç sosyal bilimcileri destekleyeceğiz.”

Haberin Devamı

Genç sosyal bilimcilere destek

31 ÜLKEDEN 390 BAŞVURU

2006’dan bu yana verilen Sakıp Sabancı Üniversitesi Araştırma Ödülleri’ne bugüne kadar 31 ülkeden 390 araştırmacı başvurdu. Bu yıl ki değerlendirmede; “Dünya Ticaret Örgütü’nde Yargının Duyarlılığı” başlıklı makalesiyle Minnesota Üniversitesi’nden Cosette D. Creamer, “Çin’in Yükselişi Küresel Yönetimi Zayıflatır mı? Kaçakçılıkla Mücadele Rejiminden Kanıtlar” başlıklı makalesiyle Bocconi Üniversitesi’nden Kerim Can Kavaklı, “Duvarların Dünyası” başlıklı makalesiyle Georgetown Üniversitesi’nden Moria Paz makale ödülüne layık görüldüler.

 

 

BAKMADAN GEÇME!