Genç Pamukbank Sanat EtkinlikleriGenç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘‘beden dili’’ konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Güncelleme Tarihi:

Genç Pamukbank Sanat EtkinlikleriGenç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘‘beden dili’’ konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Genç Pamukbank Sanat EtkinlikleriGenç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘‘beden dili’’ konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Değerlendirme sonucunda yarışmaya İzmit'ten katılan Cem Turgay'ın fotoğrafı birinciliğe layık görüldü (Üstte). İzmir'den katılan Orhan Alptürk ikinci, Ankara'dan katılan Aydan Adsız ise üçüncü oldu. Soyut ve gerçekçiRessam Ahmet Vural, soyut ve gerçekçi bir ifadeyle gerçekleştirdiği resimlerini 8 Eylül tarihinden itibaren Türkiye İş Bankası Ankara Sanat Galerisi'nde sergileyecek. Sergi 17 Eylül'e dek sürecek. Yeşilnil Borsa'daRessam Ayşegül Yeşilnil'in resim sergisi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Sanat Galerisi'nde görülebilir. 19 Eylül'e kadar açık olan sergi Yeşilnil'in son dönem yapıtlarından oluşuyor. Soul II SoulYapı Kredi Sanat Festivali '98 çerçevesinde İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda bir konser verecek olan topluluklardan biri de Soul II Soul. R & B'den caza, reggae'den hip hop'a çok çeşitli tarzlarda müzik yapan topluluğun konseri 11 Eylül'de. Antik Yunan'ın çağdaş yorumuHeykeltıraş Özer Aktaş, gümüş kaplama demir heykellerini Kuşadası KUYDAŞ Sanat galerisi'nde sergiliyor. 29 Ağustos'ta açılan sergi 11 Eylül tarihine kadar görülebilecek. Genç sanatçının heykelleri için Sıtkı M. Erinç şunları söylüyor: ‘‘Kullanılan malzeme, heykellerin her birine konusuna uyan bir görkem veriyor ve bu yolla insan, bir kez daha Aktaş'a özgü bir dille yüceltiliyor. Giacometti'nin ince uzun figürleri, Aktaş'ta orantılar açısından yeni bir yoruma ulaşmış, Antik Yunan heykellerinin konuları da çağın eylemlerine uyarlanmış gibi.’’ İnsan ve DoğaYapıtlarında bilinç ile bilinçdışının, bireysel ile toplumsalın, arkaik ile çağdaşın ve evrenselin uyumlu bütünlüğünün izlerini süren sanatçı Güven Zeyrek, Türkiye İş Bankası İstanbul Parmakkapı Sanat Galerisi'nin yeni sezondaki ilk sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. 15-30 Eylül tarihleri arasında açık kalacak serginin ana teması ‘‘İnsan ve Doğa’’ ritmlerini, doğu tarzı soloları birarada bulmak mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!